Bombaformában az Opel kompakt crossovere

A Genfi Autószalon után Budapesten is bemutatkozott az Opel városi crossovere az Opel Crossland X, ami a tervek szerint az év második felében juthat el első tulajdonosaihoz.

Az Opelnek eddig sem kellett szégyenkeznie a SUV kategóriában, ahol a Mokka-t nemrég váltotta a legalább annyira szépreményű Mokka X, de most a crossover (CUV) kategóriában is elrajtolt a Meriva helyére lépő, a B szegmens egyik sztárjának ígérkező Crossland X. Bemutatóján a modell nagykövetévé előlépett Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszónő és a gasztrobloggerek koronázatlan királynője, Mautner Zsófia is filmes élménybeszámolóban mutatta be a modellel kapcsolatos első élményeit.

opel

A leginkább a hölgyek szívét megcélzó, de a családok számára is kényelmes utazást ígérő Crossland X ugyan 16 centivel rövidebb az Astránál – és 6,3 centivel a Mokka X-nél –, de az első mellett, vagyis mögött, a hátsó ülések is megfelelő lábhelyet kínálnak. A belső kialakításánál maradva, a kellemes térélmény mellett a dizájnos megjelenésre is egyértelműen nagy gondot fordítottak, amit az elegáns kijelző által uralt műszerfal is visszatükröz.

opel-crossland-x-opel-crossland-x-crossover-mokka-x-opel-mokka-x-pic2-1024x410

Marc Van der Haegen, a Crossland X vezető tervezője az autó bemutatásánál nemcsak arról beszélt, hogy a Mokka X-szel elindult formanyelvet követő, sportosan elegáns külső mennyire kifinomult vonalvezetést foglal magában, hanem arról is, hogy a Crossland X megjelenését időtállónak tervezték, ami a legtöbb divatautóval szemben 4-5 év múlva sem hat avíttnak. Ezt szolgálják a crossoveres felépítést hangsúlyozó műanyag elemek mellett a finom ívek és az ablakkeretek felső élén végigfutó króm díszítések is. Aki pedig a trendiségre kiemelten hangsúlyt fektet, fekete, szürke, vagy fehér tetőt is választhat a megálmodott színű autóra.

opel-crossland-x-2017-autoaddikt-4

Miközben sokakat meglepett, hogy a német Opelt a napokban felvásárolta a Citroent és a Peugeot tulajdonló francia PSA csoport, a tranzakcióra némi magyarázatot adott, hogy a Crossland X már olyan közös fejlesztés, amely a Citroen C3 alapjaira épült. A 4,21 méter hosszú, majdnem 2 méter magas, 1,76 méter széles autó 410 literes – 520 literesre bővíthető – csomagterével is hozzájárul ahhoz, hogy a családok is elégedetten használják.

é.m.z

Legyél az első hozzászóló "Bombaformában az Opel kompakt crossovere" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*