Brüsszel az újjászületés útján

A tragikus párizsi események és az azt követő brüsszeli razziák érezhetően csökkentették az európai főváros látogatóinak számát. Ugyan pontos adatok nem jelentek meg ezzel kapcsolatban, a turisztikai bizottság jelentős visszaesésről beszél.

A turizmus újbóli fellendülésének érdekében látott napvilágot az ország legújabb kampánya, a #CallBrussels.

„Az elmúlt hetekben a nemzetközi média háborús övezetként festette le fővárosunkat, amit a turisták jobban tesznek, ha elkerülnek” – mondja a Visit Brussels egyik képviselője. „Ez természetesen igen súlyos következményekkel járt, ami az idegenforgalmat illeti. Az élet megy tovább, a város jobban pezseg, mint valaha, rengeteg programmal és rendezvénnyel várja a látogatókat. Legújabb kampányunkkal, a #CallBrussels-szel az a célunk, hogy meggyőzzük a turistákat, semmi okuk rá, hogy újragondolják útitervüket és visszakozzanak Brüsszellel kapcsolatban.”

A kampány részeként óriási telefonok jelennek majd meg három ikonikus helyszínen is: a Mont des Arts-nál, a Place Flagey-en és a molenbeeki Place Communale-on. A külföldi turisták egy honlap, a www.call.brussels segítségével hívhatják fel ezeket a készülékeket, az erre elhaladók pedig fogadhatják a beérkező hívásokat, és megválaszolhatják az esetleges kérdéseket.
A történéseket webkamerák rögzítik majd, a jelenetek pedig élőben is követhetőek lesznek a www.call.brussels weboldalon.
Természetesen a szociális oldalak sem maradhatnak ki a kampányból: a reakciókból videóklippek születnek majd, melyek a legnépszerűbb felületeken is megjelennek.

„A brüsszeliek rendkívül büszkék városukra, és roppant mód elszántak, hogy visszaállítsák az otthonuk biztonságos és pozitív renoméját” – folytatja a Visit Brussels munkatársa. „Ezzel az akcióval a lakosok lehetőséget kapnak rá, hogy saját maguk tehessenek ezért, és „szemtől szemben” győzhessék meg a jövőbeni látogatókat, hogy ne töröljék brüsszeli útjukat.”

„Ugyan előző év végén valóban nagy felfordulás volt, és az óvintézkedések végett kiürültek az utcák – meséli Tamás, aki már évek óta Brüsszelben él – de ennek ma már nyoma sincs. A boltok, éttermek, múzeumok a szokásos nyitva tartással üzemelnek, és az év első turistái is kezdik ellepni a várost. Ugyan ez amúgy is az esztendő egy csendesebb időszaka, biztos vagyok benne, hogy kis idő múlva megint nem lehet majd odaférni a Manneken Pis-hez vagy seperc alatt átvágni a főtéren.”

Legyél az első hozzászóló "Brüsszel az újjászületés útján" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*