Csak egy karnyújtás Philadelphia!

New York és Chicago után Philadelphiával bővült a Budapestről átszállás nélkül elérhető amerikai desztinációk köre. A vadonatúj közvetlen járatot a világ legnagyobb légitársasága, az American Airlines üzemelteti szombat óta.

Május 5-e több okból is történelmi jelentőségű nap volt a Budapest Airport életében, hiszen amellett, hogy a repülőtér kifutópályájáról elsőként indult el Chicago felé a lengyel nemzeti légitársaság, a LOT egyik utasszállító repülőgépe, a reggeli órákban az American Airlines első Philadelphiából érkező Boeing 767-ese is leszállt Ferihegyen. A több mint 200 utas befogadására alkalmas modern gépmadár októberig napi rendszerességgel fogja megtenni az egyaránt 9 órás oda és vissza utat, így hetente akár 2800-an is megfordulhatnak a fedélzetén. Az első Budapestről Philadelphiába tartó járaton az utasok között volt a Budapest Airport vezérigazgatója, Jost Lammers, aki hétfőn érkezett vissza az Egyesült Államokból, méghozzá egy népes amerikai küldöttséggel az oldalán.

A tengerentúlról érkezett delegáció a hétfő reggeli járat megérkezése után tartott sajtótájékoztatót Szijjártó Péter társaságában. Az eseményen hazánk külgazdasági és külügyminisztere és Jost Lammers mellett ünnepi beszédet mondott David Kostelancik, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivője, Richard Muise, az American Airlines európai és kanadai repülőtéri működési igazgatója, valamint Rochelle L. Cameron, a Philadelphia International Airport vezérigazgatója is. A sajtótájékoztatón a felszólalók elmondták, hogy mindkét félnek óriási öröm és megtiszteltetés az új járat indulása, illetve arra is kitértek, hogy a reményeik szerint az American Airlines újbóli feltűnése Ferihegyen tartós lesz, nem utolsósorban pedig pozitív hatást gyakorol majd a turizmusra és az amerikai-magyar üzleti kapcsolatokra.

A vadonatúj menetrendszerinti járatnak köszönhetően tehát a magyar turisták számára is karnyújtásnyira került az Egyesült Államok egyik legnagyobb múlttal és leggazdagabb történelemmel büszkélkedő városa, az amerikai nemzeti jelkép, a Liberty Bell otthona, Philadelphia. A másfél milliós metropolisz repülőtere ráadásul a keleti part egyik legnagyobb légiközlekedési csomópontja, így számos más amerikai nagyváros mellett Mexikó, a Bahamák és a Karib-térség is könnyedén elérhetővé vált Budapestről.

Boruzs Álmos

Legyél az első hozzászóló "Csak egy karnyújtás Philadelphia!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*