Csellóval épít kínai-magyar hidat a francia karmester

Philippe de Chalendar karmesterPhilippe de Chalendar karmester

Párizs után Pekingben lép fel, a legfontosabb kínai zenekart vezényli, a húsz éve Magyarországon élő Philippe de Chalendar, aki feleségével kulturális SzuperCselló hidat tervez Kína és Magyarország között.

Különleges zenei csemege helyszíne lesz április 28-május 1. között Peking, ahol a Super Cello Festival keretében a világ legjobb szóló csellistái – 14 országból 21 művész, köztük Philippe de Chalendar – mutatkoznak be a nagyközönség előtt. Mindez a szó szoros értelmében is igaz, hiszen az esemény színhelye a nagy múltú Beijing National Library Concert Hall.

A Fesztivál záró koncertjének magyar vonatkozása is van, hiszen a három gordonkavirtuóz, Gavriel Lipkind, Alban Gerhardt  és Marc Coppey a Kínai Nemzeti Szimfónikus Zenekarral ad koncertet, amit Philippe de Chalendar vezényel. A csellistaként induló francia karmestert, családja mellett munkája is Magyarországhoz köti: a Miskolci Operában Wágner Bolygó hollandiját vezényli tavasszal. Magyar feleségével Kinga Petro de Chalendarral a pekingi Super Chello Festival kapcsán azt tervezi, hogy a világ legjobb szóló csellistái közé tartozó kínai művészeket is magyarországi bemutatkozásra invitál.

A magyar zeneszerető közönség számára egyedi élményt ígérő, nyár végére tervezett SzuperCselló koncert a helyszín tekintetében is unikális élményt ígér. Helyszíne az a Nógrád megyei Bercel lesz, ahol a Bercel Valley öko-tudatos kistérségi mintaprogram keretében a páratlan szépségű természeti környezetben egy Fesztivál Labor is létesült.

Legyél az első hozzászóló "Csellóval épít kínai-magyar hidat a francia karmester" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*