Csobbanás Európa legnagyobb fürdőkomplexumában

Klasszikus és extrém élmények a Hungarospában

A kontinenselsőség mindig büszkeség, de felelősséget is jelent. Tudják ezt a Hajdúszoboszló ékességének számító Hungarospában is, ahol a gyógyvíz és a hagyományos medencék mellett már attraktív csúszdapark és extrém vízi élmények is várják a vendégeket.

Gyogy.kulsomedencek

A hajdúsági fürdőkomplexumban egyszerre élvezhetjük a gyógyító víz áldásos hatásait és a legmodernebb élményfürdők több generációnak szóló attrakcióit.

Gyogycsarnok2

Az elmúlt 20 évben több mint 12 milliárd forint értékű beruházás valósult meg az ötcsillagos minősítést nyert Hungarospa fürdőkomplexumban. Nagy utat járt be, amíg az egyedülálló 73 Celsius-fokos gyógyvízre alapozó, helyi jelentőségű fürdőből mára Európa legnagyobb, nemzetközileg is kedvelt gyógy- és élményfürdő-komplexumává vált.

Szállás élményelemekkel

A Hungarospa saját szállodája, a Hungarospa Thermal Hotel***superior a strandfürdő közvetlen szomszédságában található. A szállodában gyógyászati részleg, három fedett és egy szabadtéri gyógyvizes medence, valamint szauna és sókamra is a vendégek kényelmét szolgálja. Az egész évben nyitva tartó Thermal Camping 300 lakókocsiállással, sátorhelyekkel és megfelelő kiszolgáló létesítményekkel rendelkezik. Vonzerejét növeli, hogy közvetlen kapcsolatban áll a fedett uszodával és a strandfürdővel.

Miközben a csodás gyógyvíznek köszönhetően Hajdúszoboszlót a reumások Mekkájaként is emlegetik, az erre alapozott infrastruktúrát, szolgáltatásokat továbbfejlesztve, úgy nyitottak az egészségmegőrzés és az élményfürdők világa felé, hogy itt született meg az ország első csúszdaparkja, majd a város történetének legnagyobb turisztikai beruházásaként a már a környező országokban is slágernek számító Aqua-Palace fedett élményfürdő.

Aqua-Palace vizilovak

Ha gyógyulásra, felfrissülésre vágyunk, a hajdúsági városban minden évszakban jó helyen járunk: a gyógyfürdő mellett az Aqua-Palace vízi birodalom is egész évben nyitva tart. Májustól szeptemberig ehhez társul a 30 hektáros, gyönyörűen parkosított strand, amelynek 13 medencéje közül minden korosztály kedvére választhat: élménymedencék, úszó-, hullám-, pezsgő- és gyermekmedencék garantálják a vízi élményeket.

strand.hajduszoboszlo

Az egyik legkedveltebb rész a megújult Omega-medence a vízisport-pályákkal, a sodróvízzónával és a jakuzzival. A strand legnagyobb slágere azonban így is a pálmafákkal övezett mediterrán tengerpart és mellette a kicsiknek, nagyoknak egyaránt szórakoztató habshow helyszíne. A hullámzó vizű óriásmedence homokos partján kalózhajó és világítótorony idézi az egzotikus tengerpartok világát. Közelében, a strand sportcentrumában strandröplabda-, strandfoci-, streetball-, lábtenisz- és teniszpályák biztosítják a sportolás élményét.

tengerpart.2013

De a legkisebbekre is gondoltak, akik a pancsolómedencében élvezhetik a fürdés örömét, mellette pedig a Vízipók meseszínpadon animációk, kézműves foglalkozások gazdagítják az élmények kínálatát.

A strand területén található Magyarország első csúszdaparadicsoma, a 2000-ben épült Aquapark, amely tavalyelőtt extrém zónával is kibővült. Így már tizenöt különféle óriás csúszdából választhatnak a csobbanás szerelmesei. A népszerű kalandcsúszdák mellett (négypályás multicsúszda, kamikaze, hidrocsúszda, fekete lyuk, őrült folyam, óriáscsúszda, big hole, twister, Niagara) hat új, 20 méter magasról induló extrém csúszdán (szabadesős alagút, vízhurok, szuperhullám, cunami, űrcsónak, vízcső) is kiélvezhetik a vízi száguldás örömét a bátrabbak. Ők a csúszda falán kialakított meredek pályán még a sziklamászást is kipróbálhatják.

aquapark.kalandmedence

És persze itt sem feledkeztek meg a legkisebbekről, akik a minicsúszdák és a medencében álló élethű elefántok között pancsolhatnak, miközben a 6–12 évesek a kalandmedencékben csobbanhatnak.

A fürdőkomplexum része a fedett, egész évben nyitva tartó Árpád Uszoda, amelynek 50 méteres, feszített víztükrű medencéje a nemzetközi szabványoknak megfelelve, versenyek rendezésére kiválóan alkalmas.

A stranddal és a gyógyfürdővel is közvetlen összeköttetésben áll a komplexum legfiatalabb attrakciója, az Aqua-Palace Fedett Élményfürdő, amely 15 ezer négyzetméteren, 1600 négyzetméter vízfelülettel, élmények sorával várja a vízi palotába látogatókat.

Aqua-Palace.szorf.2013

A felnőttek vízi élményparkja, a földszinti fürdővilág medencéi különböző korokat és földrajzi helyszíneket idéznek fel. Az emeleti gyermekvilág pedig a kisgyermekes családoknak ígér egyedülálló, fedett vízi szórakozást és pihenést. A wellness-szolgáltatások gazdag palettája, a szaunavilág és a privát fürdők garantálják a felfrissülést, míg mellette az állószörf-medence, a squash-pálya és a fitneszlehetőségek sora színesítik a palettát.

Kocsis Erika

Legyél az első hozzászóló "Csobbanás Európa legnagyobb fürdőkomplexumában" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*