A Yellowstone Nemzeti Park figyelmezteti a turistákat!

A Yellowstone arra kéri látogatóit, hogy a gejzírek vidékén ne térjenek le az utakról, és ne közelítsenek a vadállományhoz!

Ezt a felhívást nem véletlenül tette ismételten közzé a park, ugyanis több baleset is történt az elmúlt hetekben a szabályokat áthágó turisták között – közölte az MTI. A legsúlyosabb épp a hét elején történt. „Halottnak nyilvánítottak egy férfit, aki a gejzírjeiről világhírű amerikai Yellowstone nemzeti park egy forró vizű tavába esett kedden­ – írta a BBC hírportálja.

A Yellowstone munkatársai szerint a 23 éves Colin Nathaniel Scott letért az ösvényről, ezután eshetett a Norris-gejzír medencéje nevű terület egy forró vizű tavába. A hatóság szerdán felhagyott Scott holttestének keresésével a forró és savas vizű tóban, ahol csak néhány személyes tárgyát találták meg.
A Yellowstone e területén a vékony kőzet alatt folyó víz hőmérséklete a 93 Celsius-fokot is elérheti. A kőzet igen törékeny, néhol annyira vékony, mint a jéghártya – mondta a BBC-nek Charissa Reid, a Yellowstone egyik szóvivője. A nemzeti park szerint Scott és testvére mintegy 200 méterre távolodott el a kijelölt turistaösvénytől. A balesetről a testvér értesítette a park vezetőit.

Szombaton egy 13 éves fiú szenvedett égési sérüléseket, miután az apja, aki a karjában vitte, belecsúszott egy gejzírbe. A park munkatársai szerint ez a páros is letért az ösvényről.
Májusban egy kanadai turista pakolt be egy bölényborjút az autójába, elmondása szerint azért, mert aggódott miatta, hátha fázik. Ezután a csorda nem fogadta vissza a borjút, később el kellett őt altatni.

 

Legyél az első hozzászóló "A Yellowstone Nemzeti Park figyelmezteti a turistákat!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*