Csodás betlehemi jászolkiállítás a Szent István-bazilikában

Fotó: mtu.gov.hu

Keresni sem lehetett volna szebb helyet egy Betlehemes kiállításnak, mint a Szent István Bazilika Lovagterme. A téglafalú, gótikus boltívekkel szabdalt helyiség tárlatok befogadására termett.

A 2021. december 8-tól 10:00- és 16:30 óra között látogatható, 28. alkalommal megrendezett Betlehemes kiállítás gyönyörű alkotásai beleillenek a környezetbe. Több mint 100 művész küldte be munkáját A Magyar Kézművességért Alapítvány által kiírt pályázatra. A zsűri pedig népi iparművészekből, néprajzkutatókból és egyházi művészeti személyekből állt. A díjak kiosztására a december 16-i megnyitón kerül sor. Az elkészült alkotások visszaadják a karácsony ünnepének fényét, magasztosságát, igazi ünnepi hangulatot varázsolnak.

A kiállítás a Bazilika kilátójába megváltott jeggyel látogatható. Azaz, aki jegyet vesz a kilátóba, egyszerre két program résztvevője: élvezheti a Bazilika körpanorámáját és megcsodálhatja a fából, csipkéből, kerámiából, tűzzománcból és még sok más természetes anyagból készült, Jézus születéséhez kötődő alkotásokat.