Frissítve: Kimentették az óceánon ragadt utasokat

 A The Sun értesülései szerint a 272 méter hosszú luxus-óceánjáró vasárnap óta hánykolódott áram nélkül, miután motorterme kigyulladt és a hajó mozgásképtelenné vált a Mexikói-öbölben. Egyik utas, Rob Mowlam (37) elmondása szerint műanyag zacskókat kaptak, hogy nagydolgukat elvégezzék, míg kisdolog esetén a zuhanyzóba kellett menniük, miután a motor elromlása után nem sokkal szennyvízhálózat is eldugult.

Az étkészletek hamar elfogytak, így az utasok kénytelen voltak hideg hagymáért, és uborkás szendvicsért sorban állni, amiért többen össze is verekedtek az ételekért.

Az idős emberek fogytán voltak gyógyszereikből, a szülők pedig aggódtak, hogy nincs elég tejtermék, illetve pelenka a fedélzeten.

Brent Nutt-ot felesége, aki a hajón utazott, hétfőn hívta fel kétségbeesve, hogy a fedélzeten annyira szörnyű volt a helyzet, hogy az emberek abba betegedtek bele. Mindenhol hányások és emberi ürülékek borították az óceánjárót, a szag pedig elviselhetetlen volt. Brent hozzátette: a csapat összes lánytagja zokogva hívta fel családját, mindenki ki akart innen kerülni.


A rémálomnak hamarosan vége… – fotó: thesun.co.uk

Az óceánjárón ráadásul az áramkimaradás miatt légkondicionáló sem működött,így a forróság is csak még rosszabbá tette a körülményeket, emellett a beszámolók szerint a 4200 emberre összesen öt működő mellékhelyiség jutott.

„Hatalmas káosz volt, nem volt áram, nem volt wc, nem volt étel – egy csapat vadember meg ételre vadászott” –mesélte szintén egy utas, Debra Rightmire. „A helyzet óráról órára rosszabb lett. A kabinok szőnyege teljes átázott a vizelettől és a víztől.”

A cruisert a tervek szerint Progresoba, Mexikóba vontatták volna. Azonban a rossz időjárásnak és az erős hullámzásnak köszönhetően észak felé tudják csak vinni, Alabamába, remélve, hogy az útlevél nélküli utasok számára így könnyebb lesz a hazajutás.

A Carnival Cruises vezérigazgatója, Garry Cahill elmondta, az utasok híreszteléseivel ellentétben az óceánjáró 23 publikus mellékhelysége és néhány helyen a vendégek saját fürdőszobái is működnek. Hozzátette: „Nem kérdés, nagyon, nagyon sajnáljuk, ami történik.” Továbbá biztosította az utasokat, hogy visszakapják a teljes út költségeit, emellett biztosítanak számukra egy jövőbeni utazást, az általuk befizetett összegnek megfelelően.

Összesen 3143 utas és 1086 fős személyzet ragadt az óceánjárón, akiknek a kimentését a csütörtöki nap folyamán kezdték meg.

Frissítés:

A hajót itthoni idő szerint péntek hajnali 4:15-kor sikeresen az alabamai kikötőbe vontatták, ahol 4 óra alatt minden utas kimentettek. Az utasokat onnan buszokkal szállították a texasi Galvestone-ba, ahonnan a hajó indult, vagy pedig New Orleansba, ahol a hajó tulajdonosa, a Carnival Corp 1500 hotelszobát foglalt.

Legyél az első hozzászóló "Frissítve: Kimentették az óceánon ragadt utasokat" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*