Dübörög a Carnival

A népszerű hajóstársaság elnöke és vezérigazgatója, Arnold Donald elmondta: „Majdnem megkettőztük a negyedik negyedévi eredményeinket, így 40 százalékos bevétel növekedéssel zárjuk az évet. A dollár gyengülése és az üzemanyagár emelkedése sem zárta ki, hogy a mérlegünk ilyen szintű pozitivitást mutasson. Szerencsére a kereslet egyre növekszik, így mindig van hova fejlődni és bővülni.”

A kedvező gazdasági feltételek mellett az sem elhanyagolható, hogy a negyedik negyedévben átadásra került a dominikai Amber Cove, ahol a Carnival hajóstársaság egy létesítménye is helyet foglal. Ezen túl vízre bocsátották a Pacific Ariát és a Pacific Edent, melyek elsősorban az ausztrál vendégeknek kedveznek.

A tervek már a következő pár évre is kezdenek körvonalazódni; 2017-ben a Carnival Cruises az AIDA Cruises-zal együtt belép a kínai piacra. Olyannyira, hogy nem csak saját óceánjáróit vezényelné az ottani vizekre, hanem az állami hajóépítési társasággal szövetségre lépve megalapítaná az első világszínvonalú hazai hajótársaságot a kínai piacon. Ezzel Kína felzárkózhatna Észak-Amerika mellé, ami egyértelműen vezető szerepet tölt be a hajós turizmus terén.

Arnold Donald azt is elárulta, hogy 2016 májusában új taggal bővül a Carnival Cruises család; színre lép a Carnival Vista, ahol izgalmas, innovatív létesítmények és természetesen a már megszokott, kifogástalan minőség várja az utasokat. 

Legyél az első hozzászóló "Dübörög a Carnival" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*