Eger a 200 milliósok klubjába tart

2015 első tíz hónapjában több mint 490 ezer vendégéjszakát töltöttek Egerben a turisták. Ez 17,5 százalékos emelkedést jelent 2015 hasonló időszakához képest. Az elmúlt évek folyamatos növekedése visszaigazolja azt a stratégiát, hogy a történelmi városban kiemelt fontosságúnak tartják a turizmus fejlesztését. Idén, az első tíz hónapban összesen 491 356 vendégéjszakát töltöttek a turisták Egerben, mely 72 675 éjszakával haladja meg az előző év hasonló időszakában regisztrált adatot. Százalékos összehasonlításban mindez 17,5 százalékos növekedést jelent.

A további sikerekhez jó alapot teremt, hogy, hogy a közelmúltban teljesen megújult az egri történelmi belváros. A huszonöt részből álló rehabilitációs program részként megszépült az egri vár, az Egri Érseki Palota, a Dobó tér és az ott álló minorita templom homlokzata is.

A turizmus iránti elkötelezettség eredményeként a bevételek 2010 óta folyamatosan emelkednek és az idei adatok alapján – a megyeszékhelyek között – Eger továbbra is tartja kiemelkedő helyét a beszedett idegenforgalmi adóbevételek esetében. Az önkormányzat adóhatóságának tájékoztatása szerint 2014 első tíz hónapjához viszonyítva 23 millió forinttal több idegenforgalmi adót vallottak és fizettek be az egri szálláshely-üzemeltetők 2015 hasonló időszakában. Így 2015. december 14-ig csaknem 190 millió forint idegenforgalmi adóbevétel gyarapította a várost, ami jelentősen meghaladja az előző évek hasonló időszakainak bevételét. Ráadásul a vendégforgalom-növekedés közvetetten más helyi (és állami) adóknál is éreztetheti hatását.

 

Legyél az első hozzászóló "Eger a 200 milliósok klubjába tart" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*