Egy darabka mennyország: Antigua csodás szigete

A Leeward-szigetcsoport tagjaként az 1700-as években még csak felfedezésre várt Antigua, ma pedig már a turisták és pihenni vágyók egyik legkeresettebb úti célja. Mindössze 281 négyzetkilométer alapterületű, hat községből álló kis ország Dél-Indiában, legmagasabb pontja a Boggy Peak, fővárosa St. John’s. Tökéletes helyszín egy romantikus hétvégéhez, vagy akár egy aktív családi nyaraláshoz is, hiszen megannyi program várja a szigeten a család legkisebb és legnagyobb tagját is.

Sportteljesítményéről az elmúlt években híressé válva – ugyanis itt rendezték a 2007-es krikett világkupát – egyre inkább nő a lehetőségek választéka: a futball (az amerikai és az angol is), a kosárlabda és a krikett egyre népszerűbb a fiatalok körében. Emellett a Karib-tengernek köszönhetően több aktív vízi program is igénybe vehető a szigeten, köztük az izgalmas búvárkodás, vitorlázás és szörfölés is. A parton megannyi elrejtett kis zug található erdő vagy sziklás tengerpart tövében, azoknak, akik elmenekülni vágynak a zajos nagyvárosok forgatagából.

A sziget gasztronómiája is legalább oly érdekes és izgalmas, hiszen itt termesztenek a legnagyobb mennyiségben évszázadok óta több, ma már világszerte népszerű konyhai alapanyagot is, mint az édesburgonya, a chili, a kukorica vagy az egzotikus gyümölcs, a guava. Előszeretettel fűszerezik pikánsra édes ételeiket is, tipikus tradicionális étel például az édes burgonyából készített párolt gombóc, a dukuna vagy a kukoricadarából főzött egytálétel, a fungi.

A parton több a legjobb szolgáltatásokat nyújtó szálloda is található, a tökéletes választás egy luxusnyaraláshoz a pálmafákkal határolt, fehérhomokos tengerpartú all-inclusive Galley Bay Resort & Spa (www.GalleyBayResort.com). A tíz legjobb karibi szálláshely egyikeként kínálja a legelőkelőbb szobákat és szolgáltatásokat a térségben: romantikus és nagyon különleges.

A Verandah Resort & Spa (http://www.verandahresortandspa.com) a különleges ellátás kedvelőinek lehet remek választás, hiszen a legszélesebb körű wellness- és spa-szolgáltatásokat nyújtja a szigeten. Luxuslakosztályok, négy különböző hangulatú étterem vízi és aktív programok sokasága várja vendégeit Saint Philip városában.

A Saint James Club & Villas (http://www.stjamesclubantigua.com) házaspárok és jegyespárok legkedveltebb nyaralóhelye: romantikus pihenés távol a világtól. Rengeteg pároknak szóló programot kínál a szálloda, az egyedül- vagy társasággal érkező utazók pedig kényeztető szolgáltatások és aktív programok előnyeit élvezhetik. A Saint James Clubban foglalhatók kisebb szobák és hatalmas többszobás luxusvillák is.

Derecskey Veronika

(Képek: tripadvisor.com)

Legyél az első hozzászóló "Egy darabka mennyország: Antigua csodás szigete" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*