A világ egyik legromantikusabb helye

A mindössze 93 km2-nyi terület természeti kincsekben rendkívül gazdag. Nevis számtalan arca közül mind egytől egyik csodálatos, a fotósok Kánaánjának is tartják.

Csend, nyugalom és béke. A sziget biztosítja mindazt, amit nyaralás alkalmával rengetegen keresünk a mai rohanó világban. Vendégszerető lakosai még inkább arra sarkalnak, hogy az itt időző élete legjobb élményeivel távozzon.

Remek strandok, vízi sportok, lovaglás a tengerparton, hegymászás, túrázás, gazdag élővilág – csak egy rövid lista a teljesség igénye nélkül. Az itt töltött idő mindenkit garantáltan közelebb hoz a természethez, és talán jobban megtanít értékelni azt.

A sziget közepén található vulkán csak színesíti az amúgy is igen gazdag látképet.

Sokan nem tudják, hogy itt született az Egyesült Államok egyik alapító honatyja, Alexander Hamilton. Egykori szülőháza ma a Történelmi Múzeumnak ad otthont.

A szigeten található Brimstone Hill Fortress Nemzeti Park a kulturális világörökség része. Itt áll a legjobb állapotban megmaradt erőd Amerika gyarmatosításának idejéből. A gigantikus falakat egykor rabszolgák húzták fel.

A leghíresebb strand kétség kívül a Pinney’s Beach. Ezen kívül természetesen számtalan szebbnél szebb partszakasz várja a víz és nap imádóit.

A sziget fővárosa Charlestown, ahol közelebbről is szemügyre vehetjük a gyarmati időkből gyönyörű szépen megmaradt épületeket.

A virágok kedvelőinek érdemes ellátogatni a Botanikus Kertbe, melyet egy philadelphiai pár, Joseph és Martha Murphy hozott létre több évvel ezelőtt.

A JetBlue és a Seabone Airlines közös megállapodásának hála mára igen egyszerűvé vált a sziget megközelítése. Puerto Ricóról közvetlen járat indul Nevisre, így repülőgéppel könnyedén és gyorsan letudható a távolság.

Miliosz Katalin
 

Legyél az első hozzászóló "A világ egyik legromantikusabb helye" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*