Egy egész régió turizmusa is megszenvedi az izraeli háborút

A Norwegian Cruise-nak is lépnie kellett a térségbe irányuló foglalások törlése miatt

Az utazók lemondják vagy elhalasztják a tervezett közel-keleti és észak-afrikai nyaralásokat, olyanokat is, amelyek távol esnek a háborútól – írta a Reuters.

Az utazásszervezők szerint a háború hatással van a közeli országokba, köztük Egyiptomba, Jordániába és Törökországba irányuló utazások iránti keresletre. “Látjuk, hogy az ügyfelek a háborúval kapcsolatos aggodalmak miatt lemondják az olyan körutazásokat, mint például az egyiptomi Nílus-folyami hajóutak, egészen 2024 decemberéig” – mondta Todd Elliott, a floridai Orlandóban működő Cruise Vacation Outlet utazási iroda vezérigazgatója a Reuters-nek.

A Norwegian Cruise Line Holdings hajózási társaság közölte a befektetőkkel, hogy a térségbe irányuló foglalások törlésének növekedését tapasztalja, elsősorban a rövid távú foglalások terén. Mind a Norwegian, mind a Royal Caribbean Group megváltoztatta 2024-es útvonalait, hogy elkerülje az izraeli kikötőket.

A washingtoni székhelyű @Hotel startup foglalási platform azt mondta, hogy 70%-os visszaesést tapasztalt a régió országaira irányuló új foglalásokban. A törökországi és ciprusi lemondási arányok novemberre és decemberre megduplázódtak – jelentette a Reuters. A törökországi és ciprusi lemondási arányok novemberre és decemberre megduplázódtak.

Néhány iparági képviselő szerint azonban a hatás rövid életűnek ígérkezik.