Egy este Bangkok felett

 Lehetünk a város bármely pontján, egy taxit leintve könnyedén eljuthatunk a patinás szállodába. Elég csak annyit mondani, hogy „Banyan Tree”, mindegyik sofőr tudni fogja, hogy hova kell mennie.

A felhőkarcolóhoz érkezve, a kedves recepciós hölgy rögtön útbaigazít, hogy melyik lifttel tudjuk elérni a tetőt, ahol a Vertigo and Moon Bar is áll. A közel másfél perces lift-út is már önmagában megtölti várakozással és képzelgéssel az embert, hogy milyen kilátás fog elé tárulni, azonban vélhetőleg még így is alábecsüli azt.


Bangkok, a legnyugvó Nap fényében – fotó: Bényei Zoltán

Kiérve a felhőkarcoló tetejére, azonnal magával ragad a látvány. Hisz kit ne taglózna le, ha a távol keleti naplementében láthatja a lábai előtt elterülő, 8 millió lakosú ázsiai nagyvárost. Helyet foglalva eldönthetjük, hogy a különböző ételkülönlegességekből szeretnénk választani, vagy esetleg „csak” egy koktél társaságában szeretnénk megcsodálni, ahogy a Nap méltóságteljesen eltűnik a felhőkarcolók takarásában.


A bárpult – fotó: Bényei Zoltán

Akármelyiket is választjuk, a kiszolgálásra nem lesz panaszunk, az étkeket stílusosan szolgálják fel, a koktélok mellé pedig különböző kisebb harapnivalókat kínálnak, melyekből kérdés nélkül hoznak újat, ha esetleg elfogyna. Az étterem közepén, elegánsan felöltözött pincérek, keverik a bárpult mögött a koktélokat, miközben lesik, hogy mivel kedveskedhetnek nekünk, vendégeknek, amennyiben szükségünk van rá.


Éjszaka a nagyvárosban – fotó: Bényei Zoltán

Az egyetlen szépséghibája a helynek, ha mindenképpen találni akarunk egyet, hogy ezeknek a szolgáltatásoknak, illetve a kilátásnak az árát is megkérik, ugyanakkor, ha egyszer Bangkokban járunk, nagy hiba lenne pont ezen spórolni.


Kilátás az egyik kétszemélyes asztaltól – fotó: Bényei Zoltán

Legyél az első hozzászóló "Egy este Bangkok felett" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*