Egyedülálló vulkán-túrák Kongóban

Volcano_cnt_14nov11_pr_b-400x300.jpg

Kalandos ötlettel álltak elő a kongói természetvédelmi szervezet, ugyanis túrákat terveznek bátor turisták számára, a frissen kitört Nyamulagira tűzhányóhoz.

A kitörő lávaoszlop, mely eléri a 300 méteres magasságot, az Cai Tjeenk Willink, a Virunga Nemzeti Park üzletfejlesztési igazgatója szerint „a legintenzívebb megmutatkozása a Föld erejének, amit életemben láttam”.

Olyan erő, ami ha mozgásba jön, mintha mennydörögne a föld alattunk több km szélesen.

Akik késztetést éreznek magukban, hogy ilyen közelről megcsodálják a felszínre törő láva csodálatos látképét, azok Gomából indulva, délre a vulkántól, egy éjszakát sátorral a természetben tölthetnek, távol a magma kitörési útjától.

Mivel azt nem tudni, hogy a kitörés pontosan mennyi ideig tart, ezért akik látni szeretnék a vulkánt kitörés közben, azoknak ajánlott minél hamarabb a helyszínre látogatni.

Általában a park egy másik kráter, a Nyiragongo láva-tavához vezet túrákat, melyet az egyik legnagyobbnak tartják a világon. Az ide látogatók emellett megnézhetik a veszélyeztetett hegyi gorillákat is, melyekből a fennmaradt 720 példányból 200 ebben a parkban él.

Akit érdekel a Vulkán túra, az 300 dollárért a részese lehet.

További információk a Virunga Tourism Office weboldalán találhatóak.

forrás: Condé Nast Traveller

Legyél az első hozzászóló "Egyedülálló vulkán-túrák Kongóban" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*