Egzotikus hajóút a Níluson

Sehol sem találkozunk a múlt és a jelen olyan izgalmas összefonódásával, mint a Nílus mentén. Köszönhetően annak, hogy a folyó az elmúlt évezredek alatt nagyban meghatározta az ott élők életét, ezáltal történelmét és kultúráját is.

Ahhoz, hogy ezt a világot megismerjük, mi sem lenne jobb megoldás, mint egy nílusi hajóút, amelynek során nemcsak a folyó menti természeti szépségek ölelik körbe az embert, hanem a fáraók alkotta lenyűgöző építmények látványa is elvarázsolja az egyiptomi kultúra szerelmeseit.

A hajóutat tengerparti üdüléssel tudjuk kombinálni, így az aktív kikapcsolódás mellett a pihenésre is marad idő az Egyiptomban töltött 2 hét alatt.

A nílusi hajóút során bepillantást nyerhetünk a folyó mentén élő emberek mindennapi életébe, és testközelből élvezhetjük az egyiptomi történelem és kultúra hagyatékait a lélegzetelállító építmények, sírok és műemlékek által.

Lássuk, hogy milyen élményekben lehet részünk a 7 napos hajóút során!

A szállodából Luxorba – ahonnan a hajó indul – transzfer szállítja (oda-vissza) az utasokat a hurghadai vagy a makadi bay-i szállodából. A Luxorba érkezés időpontjától függően lehetőség adódhat arra is, hogy még a kihajózás előtt egyénileg felfedezzük Luxort. Másnap a világ egyik legnagyobb szakrális építményének, a Karnak szövevényes templomegyüttesének, majd a gyönyörű fekvésű luxori templom megtekintésére kerül sor.

Az étkezések és a szállás mind a hét nap a hajón történik.

Az MS SUNTIMES egy modern, ízlésesen kialakított nílusi hajó, amelynek kétszintes fogadócsarnokában recepció és ajándékbolt található. Színvonalas show-műsorok, zenés estek, hastáncbemutatók teszik még felejthetetlenebbé az utazást. Biliárd, nagy képernyőjű plazmatévé, pingpongasztal, fitneszberendezések és a napozóteraszon található medence mind hozzájárulnak az utasok gondtalan kikapcsolódásához. A hajó 58 darab kétágyas kabinnal és a felső szinten két külső, nagyobb alapterületű suite-tel rendelkezik.

A hatalmas panorámaablakos, ízlésesen berendezett kabinok franciaággyal (némelyikben két külön álló ággyal), ülősarokkal, fürdővel, klímaberendezéssel, műholdas tévével, hűtőszekrénnyel és széffel vannak felszerelve.

Harmadnap a hajó Edfuban köt ki, ahol Egyiptom legjobb állapotban fennmaradt templomát, a Napisten, Hórusz templomát tekinthetjük meg.

Továbbhajózva, majd Kom Ombóban kikötve csodálhatjuk meg a krokodilfejű isten, Sobek és a sólyomfejű isten, Haroeris templomát. Az út hátralévő részében Asszuán felé hajózva pedig a lenyűgöző nílusi környezetben gyönyörködhetünk.

Negyedik nap motorcsónakokkal ellátogatunk Agilika szigetére, ahol a Philae-templom található.

A templomot a termékenység istennőjének, Ízisznek szentelték, és a Nílus gyöngyszemének is nevezik. Utunkat a lélegzetelállító asszuáni gát felé folytatjuk. Érdemes majd a Nílus jobb partját kémlelni, ahol a félkész, 42 méter magas gránitobeliszket csodálhatjuk meg. Délután lehetőség van egyénileg, motorcsónakkal felfedezni Asszuánt.

Az ötödik napon két lehetőség közül választhatunk: látogatás a festői asszuáni bazárba vagy fakultatív kirándulás Abu Simbelbe.

Utóbbiban található Egyiptom két legimpozánsabb temploma: a nagyobb méretű II. Ramszesznek, a kisebbik pedig feleségének, Nofertarinak állít emléket. Délután egy kirándulás vár ránk a Kitchener-sziget botanikus kertjébe.

A hatodik nap a pihenésről szól. Élvezhetjük a hajó napozóteraszának kényelmét, s eközben a nílusi tájban gyönyörködhetünk. Késő este érjük el Luxort. Az este folyamán fakultatív keretek között élvezhető a karnaki templom egyedülálló fény- és hangjátéka.

Az utolsó napon átszeljük a Nílust, és Nyugat-Théba felé vesszük az irányt, ahol a Királyok völgye tárul majd elénk.

Az egyedülálló és részben jó állapotban megmaradt sziklasírok falfestményei tökéletesen visszaadják azt az ókori elképzelést, ahogyan a lélek átvándorolt a túlvilágra. A körülményeknek megfelelően lehetőség nyílhat III. Ramszesz templomának megtekintésére Medinet Habuban. A csodálatos Hatshepszut-templom és a Memnón-kolosszusok felfedezése is a program része.

A fakultatívprogramokról (pl. Philae-sziget vagy Karnak, Luxor-templom) bővebb információ: www.eti-utazas.hu