El kell költenünk 2,4 milliárd forintot!

Még 2,4 milliárd vár arra, hogy tulajdonosaik szállásra, éttermi fogyasztásra, rekreációra elköltsék a kártyájukon lévő pénzüket. Májusban két hosszú hétvége is vár ránk (a hónap elején és pünkösdkor), ami kiváló alkalom arra, hogy a SZÉP-kártyákra 2013-ban feltöltött és 2015. május 31-ig felhasználható összegeket pihenésre, üdülésre, feltöltődésre költsük, illetve költsék a munkavállalók. A Széchenyi Pihenőkártyák három zsebében ugyanis a két éve feltöltött 67,8 milliárd forintból maradt még 2,4 milliárd forint!

A két éve kapott juttatást a munkavállalók május végét követően már nem tudják felhasználni, ezért a nemzetgazdasági tárca közleményében mindenkit ösztönöz arra, hogy még időben ellenőrizze egyenlegét a kibocsátó bank honlapján. Ha a szálláshely-zsebben lévő keret elköltése valamilyen akadályba ütközik az elkövetkező időszakban, akkor érdemes megfontolni egy később igénybe vehető voucher (szállodai szobautalvány) vásárlását, vagy előzetes internetes-foglalás lehetőségét is.

A SZÉP-kártyát használó munkavállalók száma 2015-ben meghaladja az 1,1 milliót, az ilyen juttatást nyújtó munkáltatóké pedig megközelíti a 25 ezret. 2015 első negyedévében a munkáltatók a tavalyi 20,6 milliárd forintnál több mint 20 százalékkal, azaz 4 milliárddal nagyobb összeget, 24,7 milliárd forintot töltöttek fel dolgozóik SZÉP-kártyáira. Az első háromhavi költés ebből 13,8 milliárd forint volt, ami 9,5 százalékkal több, mint ami a tavalyi év azonos időszakát jellemezte.

Az első negyedéves adatok alapján egyre megalapozottabb a remény arra, hogy idén tovább nő a SZÉP-kártya népszerűsége, az év végére a feltöltés akár meghaladhatja a tavalyi 76 milliárd forintot is. Ez kedvező nemcsak a rekreációra vágyó munkavállalók családtagjainak, de minden turisztikai és vendéglátó-ipari vállalkozásnak.

Legyél az első hozzászóló "El kell költenünk 2,4 milliárd forintot!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*