Isztambul százezer hotelszobával számol a 2020-as Olimpiára

 A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szemléző testülete kedden, látogatásának harmadik napján többek között az isztambuliak szállásokkal kapcsolatos részletes terveivel ismerkedhetett meg.

A helyiek büszkén hangsúlyozták, hogy tavaly 31,78 millió turista látogatott el az országba, Isztambult pedig több mint 9 millióan keresték fel. A Boszporusz partján fekvő metropolisz – London és Párizs után – Európa harmadik, míg a világ ötödik leglátogatottabb városa volt az elmúlt évben, s a vendégek száma mind a város, mind az ország tekintetében évről évre dinamikusan nő. Isztambulban 16 százalékos volt a növekedés tavaly 2011-hez képest.

A város idén újabb ötcsillagos luxusszállodával gazdagodik, ám a szervezők hangsúlyozták, törekszenek arra, hogy anyagilag mindenki számára elérhető szállásokat biztosítsanak.

Ugur Erdener, a török olimpiai bizottság vezetője – a pályázati bizottság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint – kedden jelezte, biztos benne, hogy Isztambulban, Európa és Ázsia találkozásánál minden addiginál több nézője lenne az olimpiai játékoknak, s Törökország készen áll a rendezésre.

Isztambul – 2000, 2004, 2008 és 2012 után – immár ötödször pályázik az olimpia megrendezésére. A két másik jelöltnél, Tokióban és Madridban már szemlézte az előkészületeket a NOB illetékes testülete.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szeptember 7-én, Buenos Airesben dönti el, melyik város lesz a házigazda hét év múlva.

forrás: MTI

Legyél az első hozzászóló "Isztambul százezer hotelszobával számol a 2020-as Olimpiára" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*