Életbe lép az új uniós jogszabály, ami szerint csökken a külföldi mobiltelefonálás és internetezés díja. Két év múlva további csökkenés várható.

 Az új jogszabálycsomaghoz tartozó rendelet alapján a mobilhívások díja alig egy hónap múlva a jelenlegi percenként 35 cent helyett legfeljebb 29 cent lehet. Az SMS-küldés felső díjhatára a mostani 11 centről 9-re csökken. Az internetezést illetően most vezet be árplafont az EU: júliustól minden letöltött megabájt után legfeljebb 70 centet számolhatnak fel a szolgáltatók. A rendelet szerint 2014 nyarától tovább csökkennek az árak.

A jogszabálycsomag a díjkorlátozás mellett más intézkedéseket is tartalmaz: a mobiltársaságok ügyfeleinek például a jövőben lehetőségük lesz, hogy a roamingszolgáltatást más társaságtól, a belföldi szolgáltatástól külön rendeljék meg. Az új szabályok megkönnyítik az új szolgáltatók piacra lépését is, ami az árak további csökkenésével járhat.

A miniszteri jóváhagyás csupán rutinmozzanatnak számít, mivel a tagországok tanácsa és az Európai Parlament már korábban megállapodott a részletekben.

forrás: MTI

Legyél az első hozzászóló "Életbe lép az új uniós jogszabály, ami szerint csökken a külföldi mobiltelefonálás és internetezés díja. Két év múlva további csökkenés várható." című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*