Elkészült a Norwegian Bliss első acél lemeze

Megkezdődött a Norwegian Cruise Line új tagja, a Norwegian Bliss építése. Frank Del Rio, a vállalat vezérigazgatója a Meyer Werft gyárban, az első lemez kivágásért felelő start gomb megnyomásával indította el az építést.

image007

Hónap közepén jelentette be a Norwegian, a Brakaway Plus-Class kategória harmadik tagjának 2018-as érkezését. Néhány nappal ezelőtt pedig a Meyer Werft papenburgi hajógyárában hozzáláttak az alaszkai utakra tervezett Norwegian Bliss építéséhez. A 167 800 tonnás hajó 4000 vendég befogadására lesz alkalmas. A vendégek 7 éjszakás körutakat élvezhetnek, amelyek szombatonként, a hajó anyakikötőjéből – Seattleből – indulnak, Alaszka felfedezésére.

A Meyer Werft – német hajógyártó cég – 12. alkalommal épít óceánjárót a Norwegian Cruisenak.

A Norwegian különleges hajótest mintázatáról ezúttal a világhírű tengeri életművész, Wyland gondoskodik, aki alkotásaival szeretné felhívni a figyelmet a tengeri élővilág megőrzésére. Így az óceánjáró külseje is ennek megfelelő festést kap. Alkotása a Hajózás a bálnákkal címet viseli majd, amelynek a középpontjában az Alaszkában jól ismert hosszúszárnyú bálna – anya és kicsinye – áll.

A Norwegian más tekintetben is figyelmet fordít Alaszka és a világ természetvédelmére, hiszen a hajót, olyan gáztisztító berendezéssel látják el, amely jelentősen csökkenti a káros anyag, a kén kibocsájtást a levegőbe.

Legyél az első hozzászóló "Elkészült a Norwegian Bliss első acél lemeze" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*