Emirates: ügyfélszolgálati központ Budapesten, megérkezett Dubaiból az első járat

Az emirátusokbeli légitársaság naponta közlekedtet Budapest és Dubaj között egy Airbus A330-200-as gépet, amely 276 utast tud szállítani.
Thierry Antinori, az Emirates kereskedelmi vezérigazgató-helyettese a repülőtéren tartott sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a magyar piacon a leggyorsabb és a legkényelmesebb ajánlatot adják a kelet felé utazóknak, így a turizmus fellendítésében is szerepet kaphatnak. Kitért arra, hogy a budapesti járaton is lehetséges a kapacitások további bővítése. Jelezte, hogy a gépek 12 tonna áru szállítására is alkalmasak.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója elmondta: a repülőtérnek fontos, hogy a világ legjobb légitársaságai jelen legyenek Budapesten és az Emirates a légi ipar egyik meghatározó szereplője. Fontosnak nevezte, hogy a repülőgépek légiáru-szállításra is alkalmasak, mivel ez is segít a Budapest Airportnak abban, hogy az áruforgalom is tovább növekedjen.

Egy nappal később, a budapesti ügyfélszolgálati központ megnyitóján Thierry Antinori, a légitársaság kereskedelmi vezérigazgató-helyettese a elmondta: Európában ez a második, a világon pedig a hetedik szolgáltató központjuk, ezekben világszerte 2200-an dolgoznak. Budapestre tíz európai és észak-afrikai város közül esett a választás.

Karen Bell-Wright, a szolgáltató központokért felelős alelnök elmondása szerint a manchesteri központtal közösen kilenc országért felelősek, és az első időben az egyszerűbb, a foglalással kapcsolatos hívásokat fogadják Budapesten.

A központban mintegy harmincan dolgoznak, de egy év alatt a létszám a tervek szerint háromszázra nő. Az alelnök az MTI kérdésére válaszolva elmondta, hogy a munkatársak kiképzése mintegy hat hetet vesz igénybe. Jelezte, hogy mind a hét központjuk folyamatos kapcsolatban van egymással, a feladatokat probléma és kompetencia szerint osztják ki.

A közel egy évig tartó helyszínkiválasztás során Karen Bell-Wright szerint a többnyelvűséget, a munkaerő minőségét és az infrastruktúrát vizsgálták elsősorban, ez után esett a választás a magyar fővárosra.

Az Emirates légitársaságot 1985-ben alapították, az elmúlt 25 évben folyamatosan nyereségesen működött. Dubaji székhelyéről 84 ország 147 célállomására repül 215 géppel. Az Emirates üzemelteti a világon a legnagyobb Boeing 777-es és Airbus A380-as flottáját, ezek a világ legnagyobb utasszállítói. A légitársaságnak 292 gépre van rendelése, amelyek összértéke 138 milliárd dollár.

2013-ban 22,5 milliárd dollár árbevétel mellett 887 millió dollár nyereséget ért el a társaság, 44,5 millió utast szállított 80 százalékos átlagos töltöttséggel. Mintegy 52 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak, köztük 171 magyar munkavállalójuk van, ebből 124 légiutas-kísérő, 9 pilóta.

Legyél az első hozzászóló "Emirates: ügyfélszolgálati központ Budapesten, megérkezett Dubaiból az első járat" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*