Erős évet zárt és vezetőt vált a Ford Magyarországon

A Ford már kilenc éve könyvelhet el folyamatos növekedést az értékesített új gépjárművek számát illetően Magyarországon. A Ford bejelentette: 2020 januárjától új ügyvezető igazgató, Szabó Attila veszi át Ford Magyarország irányítását Szamosi Viktortól.

A 2019-es esztendőben az új személy- és kishaszongépjármű eladások 15,5 százalékkal növekedtek Magyarországon, és túlszárnyalták a 184 ezres összdarabszámot. A kiváló iparági eredményekhez a Ford személy, és kishaszonjármű modelljei kimagasló mértékben járultak hozzá. A Ford 2019-ben 18 százalékos eladásnövekedésével húzta fel a piac eredményeit. A márka a második helyen zárt az összesített eladásokat tekintve 23327 eladott személy- és haszongépjárművel.

A személyautó szegmensben a Ford megőrizte második helyét 15728 darab regisztrált személyautóval megtartva 10 százalékos piaci részesedését a szegmensben köszönhetően annak, hogy a 2018 bevezetett 10 új vagy teljesen megújult modell mellett 2019-ben is számos új modellt mutattak be Magyarországon.

Szabó Attila, az új ügyvezető

A Ford bejelentette, hogy 2020 januárjától új ügyvezető igazgató veszi át Ford Magyarország irányítását Szamosi Viktortól, aki a Ford Európai Direkt piacok (CEE Régió) operatív igazgatójaként folytatja pályáját.

Szabó Attila személyében az új ügyvezető igazgató a magyar mellett a cseh piacért is felelős regionális ügyvezető lesz. Szabó Attila korábban a Ford román leányvállalatát vezette sikeresen, ezt megelőzően a Ford szentendrei székhelyű európai árazási központjának managere volt, ahol a Szentendrén működő regionális irodában európai árszabási managerként a szervezet egyik legnagyobb létszámú, Európa összes piacát kiszolgáló árazási csapatát irányította.