Extrém lett az Air Berlin düsseldorfi búcsúja

Kicsit extrém lett az Air Berlin düsseldorfi búcsúja

Videóra vették, amint a megszűnő Air Berlin egyik járata tiszteletkört tett a düsseldorfi reptér felett. A felvétel szerint többeket is megijesztett a nem várt manőver.

Felkerült a You Tube-ra egy felvétel, amelyen a videó készítője szerint az Air Berlin Miami-ból Düsseldorfba érkező Airbus A330-as gépe látható. A repülőgép közelít a leszállópályához, ám az utolsó pillanatban kissé emelkedni kezd, majd a terminál felé fordul. A felvétel tanúsága szerint többen ijedten kérdezik, hogy mit csinál a pilóta. A tiszteletkört végül gond nélkül abszolválta a gép kapitánya.

Mint arról többször írtunk, az Air Berlin augusztus végén jelentette be, hogy fizetésképtelenné vált és csődvédelmet kért. Az évek óta százmilliós nagyságrendű éves veszteséget elkönyvelő berlini légitársaság azok után került ebbe a helyzetbe, hogy addigi partnere és finanszírozója, az abu-dzabi székhelyű Etihad Airways stratégiaváltás miatt nem pénzelte tovább a társaság veszteséges működését.

Mára megállapodott a Lufthansa-csoport és az Air Berlin arról, hogy egyes vagyonelemeket a Lufthansa vásárol meg a csődhelyetben lévő berlini légitársaságtól és a tárgyalások az angol easyJettel és a további jelentkezőkkel tovább folytatódnak.

Legyél az első hozzászóló "Extrém lett az Air Berlin düsseldorfi búcsúja" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*