Ezüst Rózsa Bál: Jótékonysági estély az Operában

A farsangi időszak utolsó szombatján a szezon megkoronázása lesz ez az estély: a művészetek és a sport találkozója, mely a világszerte ünnepelt jubileumi „Strauss150” évadhoz kötődik. Az est Richard Strauss: A rózsalovag (Der Rosenkavalier) című operájának szimbóluma nyomán kapta nevét, az Opera ezzel tiszteleg a szerző születésének közelgő, 150. évfordulója előtt.

A XIX–XX. század fordulójának tradícióihoz híven az ünnepi esthez jótékonysági célokat kapcsolnak. A rendezvény vendégei minden belépőjegy árával hozzájárulnak a közös karitatív célhoz, a 2014-es évadban egy mentőautó vásárlásához, amelyet az Országos Mentőszolgálatnak ad át a Bál Társaság. A rangos esemény védnöke Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Az est háziasszonya Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekesnő. Különleges díszvendégei Polina Szemjonova, a Berlini Állami Operaház prímabalerinája és Vesszelina Kaszarova világhírű bolgár mezzoszoprán. Az estély rendezői Anger Ferenc, a Magyar Állami Operaház mb. művészeti igazgatója és Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balett igazgatója

Az Operaházban zajló estély kísérőrendezvénye az elsősorban fiatalokat megszólító „Dalszínház utcaBál”, ahol forralt borral, népszerű DJ által szolgáltatott zenére, videóinstallációkkal dekorált környezetben azok is adakozhatnak és részesei lehetnek a társasági eseménynek, akik egy önfeledtebb, lazább szórakozási forma hívei.

A Magyar Állami Operaház az estély nyitótáncához ösztöndíj-programot hirdetett húsz elsőbálozó részére, akik számára ingyenes részvételt nyújt az eseményen.

A 2014-es Ezüst Rózsa Bál meghirdetett társszférájának, a sportnak köszönhetően, az ösztöndíjas elsőbálozókat a Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) által legjobbnak ítélt sportiskolák/középiskolák adják: a Kölcsey Ferenc Gimnázium, a Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai Intézet és a Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium
Az elsőbálozók körébe az ösztöndíjprogramon kívül online is lehet jelentkezni 2014. január 17-ig.

Legyél az első hozzászóló "Ezüst Rózsa Bál: Jótékonysági estély az Operában" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*