Farsang a kastélyban, suhanás a jégen és cicák minden mennyiségben – hétvégi programajánló

Forrás: mtu.gov.hu

A hétvégén tartják a téli sportok fesztiválját a Városligeti Műjégpályán, a Klebelsberg Kastélyban farsangi forgatagra készülnek, a Rex Állatszigeten pedig Jótékonysági és irodalmi programokkal várják az állatbarátokat.

Téli sportok fesztiválja a Városligeti Műjégpályán

A pekingi téli olimpia utolsó hétvégéjén kerül sor a Magyarock Freeze Budapest elnevezésű téli sportokat népszerűsítő fesztiválra a Városligeti Műjégpályán. Az esemény lehetőséget biztosít több havas-jeges sport biztonságos kipróbálására, mint például a 3×3-as jégkorong, a curling, a hódeszka és a síelés.

Forrás: mtu.gov.hu

A péntektől vasárnapig tartó rendezvény egyik szervezője a Magyar Olimpiai Bizottság. A pályán a megszokott módon lehet majd korcsolyázni, közben pedig koncertekkel és gasztronómiai programokkal szórakoztatják a vendégeket, akik neves sportolókkal és olimpikonokkal is találkozhatnak. A sporteseményen csak érvényes oltási igazolvánnyal lehet részt venni, a 18 éven aluliak pedig vagy oltási igazolvánnyal vagy védett személy felügyelete mellett látogathatnak ki a műjégpályára. (MTI)

Színes programokkal készül a Klebelsberg Kastély a farsangi forgatagra

Vasárnap a Kastélymesék című ingyenes családi programon farsangi népszokásokkal, játékokkal, Gulyás László vándormuzsikus interaktív előadásával, valamint a Ládafia bábszínház Együgyű Mihók című produkciójával várják az érdeklődőket.

A szervezők az előadások, játékok szünetében a gyerekeknek kézműves foglalkozással készülnek, valamint óriási fánkvetélkedőt szerveznek a nagymamáknak: a látogatók saját sütésű fánkkal járulhatnak hozzá a mulatsághoz. A belépés a programokra ingyenes, bővebb információk a www.klebersbergkastelybudapest.hu weboldalon találhatók – áll az összegzésben. (MTI)

Jótékonysági és irodalmi programok a Rex Állatszigeten

Egész napos jótékonysági és irodalmi programok, játékok, előadások is várják az állatbarátokat a Rex Állatszigeten Újpesten vasárnap a macskák február 17-i világnapja alkalmából. A jótékonysági MacskakávéZOO-ban egész nap gazdikereső macskák társaságában kávé vagy tea elfogyasztása mellett 1000 forinttal, az előadások idején pedig 1500 forint adománnyal támogathatják az állatbarátok a Rex Kutyaotthon Alapítvány működését – tájékoztatta az alapítvány az MTI-t.

Mint írják, az egész napos rendezvény örökbefogadási szándék esetén is jó alkalom arra, hogy a cica és jövendőbeli gazdája egymásra találhasson. A gyerekeket cicás versek, mondókák és színezők, a felnőtteket cicákról, kandúrokról szóló irodalmi szösszenetek is várják. Tóth Eszter habilitációs kutyakiképző, macska tréner két előadást is tart a nap folyamán Képezhető házi oroszlánok, valamint Utánzó macskák címmel.

Az újpesti Állatszigeten jelenleg mintegy 80 macska várja szerető gazdáját. A Rex Alapítványnál idén 5. alkalommal megszervezett Jótékonysági MacskakávéZOO kitűnő lehetőséget teremt arra, hogy a látogatók többet megtudjanak az állatokról és megismerhessék a cicaotthon lakóit. A rendezvényen való részvétel védettségi kártya felmutatásával, fényképes igazolvány bemutatásával és maszk használatával lehetséges. (MTI)