Februártól: illathotel Sikondán

A Dél-Dunántúli Operatív Program, Gyógyító Magyarország – Egészségipari Program Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése pályázat keretében megítélt nettó 460 466 714 forintnak köszönhetően hamarosan magasabb színvonalú szolgáltatásokkal várja pihenni vágyó vendégeit a sikondai szálloda. A projekt eredményeként a szálloda a fenntartható fejlődésre, a környezetvédelemre, az egyre inkább előtérbe kerülő bioéletmódra alapozó komplexummá válik. A beruházás teljes költségvetése nettó 657 809 592 forintot tesz ki – olvasható a Turizmus.com oldalon.

A mintegy tíz évvel ezelőtt. a Mecsek völgyében, feltörő forrásokra épült hotel nemcsak egy újabb csillagot kap, de az elnyert támogatásból a fejlesztéseknek köszönhetően a szobaszám is csaknem a duplájára nő: így már 77 szoba, lakosztály és apartman várja a pihenni vágyó vendégeket. A magyarországi turisztikai trendeket figyelembe véve átalakítják a közösségi tereket, és szabadtéri pihenőhelyeket is létrehoznak. A gyógyfürdőt – eltérően a hazai források többségétől – nem olaj, hanem szénbányászati próbafúrások során találták 1928-ban, így e helyen viszonylag hamar, alig néhány év múlva már gyógyszálloda is működött. A felszínre hozott alkalikus, lítium tartalmú hévízzel többek között gyomor- és bélpanaszokat kúráltak, de már akkor is javasolták anyagcserével kapcsolatos problémák, ízületi bántalmak, bőrbetegségek és nőgyógyászati megbetegedések kezelésére is.

A szálloda a gyógykezelések mellett az egészségmegőrzésre, valamint a testi és lelki kikapcsolódásra is nagy hangsúlyt helyez. Az új koncepció középpontjába Sikonda egyedi mikroklímája kerül, mivel a Komló városához tartozó üdülőfalu kiváló természeti adottságai révén rendkívül jó levegővel rendelkezik. Ez adta az alapötletet az „illathotel” elgondolásnak, melynek keretében a szálloda néhány szobája egy-egy illat köré épül majd. Az illatos szobákban a levendula, a kamilla, a menta vagy éppen a mandula éppen úgy felfedezhető lesz a fürdőszobai bekészítésekben, mint a belsőépítészeti motívumokban.

Legyél az első hozzászóló "Februártól: illathotel Sikondán" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*