Felpörög a Lufthansa: új gépek, új célállomások

Felpörög a Lufthansa

A jövő év első fele számos változást hoz a Lufthansa müncheni központjában, s ezek a magyar utazókat is érinthetik. Több új ultramodern A350-es és A380-as gépet állítanak szolgálatba, amelyekkel vonzó új úti célok lesznek elérhetők.

Március 25-én – éppen az új menetrend életbe lépésekor – öt új A380-as repülőgép áll üzembe Münchenben, hogy egész nyáron kiszolgálja a légitársaság Los Angelesbe, Hongkongba és Pekingbe induló napi járatait. Télen az A380-as gépek új célállomásokra állnak át: Miamival, Sanghajjal és San Franciscóval kötik majd össze Münchent.

A Lufthansa A350 március 27-én repül majd először Szingapúrba. Hetente öt járat indul Ázsia dinamikusan fejlődő gazdasági központjába Münchenből. A Lufthansa összesen tizenegyet állomásoztat Münchenben az A350 repülőgéptípusból az októberig érvényes nyári menetrend ideje alatt.

Két lengyel nagyváros is bekerül a nyári menetrendbe. Március 27-én és 28-án repül először a Lufthansa Münchenből Katowicébe, illetve Lodzba. Hetente öt járat indul Lodzba, az ország szívében fekvő, harmadik legnagyobb lengyel városba. A Varsótól mintegy 300 kilométerre, délnyugatra eső Katowice a felső-sziléziai iparvidék központja. Jövő tavasztól a Lufthansa napi járatokat üzemeltet a lengyel város és München között.

A nyaralók úti céljainak listáját Funchal bővíti. Március 31-től 4 óra repülési idejű, rendszeres járatok indulnak Münchenből Madeirára, az eddigi frankfurti járatkínálat kiegészítésére. Tavasztól minden szombaton el lehet majd jutni a bajor világvárosból Funchal (Madeira) repülőterére.

A Lufthansa a Münchenből induló európai járatok kínálatát is jelentősen bővíti. Jövő nyáron sűríti a heti járatokat Spanyolország és Lengyelország, valamint Görögország és Portugália népszerű nyaralóhelyei felé.

Mint arról már írtunk, a München és Debrecen között most hétfőn, szerdán és pénteken közlekedő járat a jövő évi nyári menetrend életbe lépésétől hetente ötször, hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap repül majd a két város között.

Legyél az első hozzászóló "Felpörög a Lufthansa: új gépek, új célállomások" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*