Figyelmeztetés a Tirolban sízőknek

Tirolban még a hét végéig lavinaveszéllyel kell számolni. A síelőknek ezért azt tanácsolják, hogy maradjanak a biztonságosnak jelölt pályák 2000 méter alatti részén.

Legalább a hét végéig még kritikus lesz a lavinahelyzet a nyugat-ausztriai Tirol tartomány hegyeiben, a kétezer méter feletti területeken továbbra is hármas szintű a figyelmeztetés a lavinaveszélyt jelző ötfokozatú skálán – közölték az illetékesek a távirati iroda jelentése szerint, még a hét közepén.

„A hétre vonatkozó időjárási viszonyokból arra lehet következtetni, hogy továbbra sem lesz jobb a helyzet” – nyilatkozta Rudi Mair, a tiroli lavinaszolgálat vezetője. A szél nagyobb hótömegeket hordott össze már a múlt héten, az így létrejött hórétegek pedig akár kis terhelése hatására megindulhatnak.

Elsősorban a hegygerinchez közeli részek és a meredek hegyoldalak árnyékos fele lehet veszélyes. A tiroli lavinaszolgálat figyelmeztetése szerint elsősorban a szélhordta hóval borított területek a veszélyesek, hiszen itt a hótömegek kis súly alatt is megmozdulhatnak. Ráadásul ezeket a részeket nehezebb felismerni, hiszen már friss hó hullott rájuk. A síelőknek azt tanácsolják, hogy maradjanak a biztonságosként kijelölt pályák 2000 méter alatti részén.

Legyél az első hozzászóló "Figyelmeztetés a Tirolban sízőknek" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*