Fizetni kell Ferihegyért is; már 50 ezer autós vásárolt megyei matricát

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. tájékoztatása szerint a viszonteladó partnerekkel együtt 2015. január 2-án, péntek déli 12 óráig mintegy 82 ezer e-matricát értékesítettek, ebből ötvenezer megyei matricát. A cég az MTI-nek küldött közleményében felhívta a figyelmet, hogy a megyei matricák mellett a hagyományos „időalapú”, azaz 10 napos, havi vagy éves matricákat idén is meg lehet vásárolni. Jelezték, a hagyományos időalapú matricák mellé az érvényességi idő figyelembevételével már nem kell megyei matricát venni.

A NÚSZ ügyfélszolgálati irodáinak egy része bővített nyitva tartással áll az ügyfelek rendelkezésére hétvégén is. Január elsejétől a megyei matrica mintegy 1500 értékesítési pont bármelyikén mindegyik megyére megvásárolható. Az autósok az új, megyei matricákkal egy-egy megye gyorsforgalmi útjait évi 5 ezer forintos áron használhatják. Közölték, a korábbiak mellett a megyei matrica és más új matricatípusok a szokott értékesítési csatornákon válthatók meg: a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálatain, a határátkelőknél meglévő viszonteladói értékesítési pontokon, az ematrica.autopalya.hu weboldalon, valamint a viszonteladók jelentős részénél, így a Mol, Shell, Agip töltőállomásokon. A hagyományos időalapú matricákat D1, B2 kategóriákra minden korábbi viszonteladói partnernél a megszokott módon meg lehet vásárolni. A 2014. december 31-e előtt vásárolt 10 napos és havi matricák a lejárat időpontjáig, a 2014-es éves matricák 2015. január 31-ig érvényesek a vásárláskor érvényben lévő feltételek mellett.

2015. január 1-jétől különben fizetőssé vált a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljához vezető útszakasz is, mindössze nyolcszáz méter miatt. Fizetős a 4-es út bevezetője, emellett a Ferihegyi repülőtér 2-es termináljához is matricát kell venni.

A változtatások értelmében az idei évtől csak a következő útszakaszok maradnak díjmentesek: az M0 autóút 1. számú főút és M5 autópálya közötti szakasza, az M0 autóút 4. számú főút és M3 autópálya közötti szakasza, az M0 autóút 11. számú főút és a 2. számú főút közötti szakasza, valamint a teljes M31-es autópálya. A díjköteles úthálózat térképe a nemzetiutdij.hu oldalon található, és az első nap tapasztalatai alapján összegyűjtött kérdések-válaszok is ugyanott érhetők el. A cég közölte, az új szabályozás miatt óriási az érdeklődés, a matricavásárláskor megnövekedett várakozási idővel lehet számolni. A telefonos ügyfélszolgálat a +36-36-587-500+36-36-587-500-as telefonszámon áll az ügyfelek rendelkezésére.

Legyél az első hozzászóló "Fizetni kell Ferihegyért is; már 50 ezer autós vásárolt megyei matricát" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*