Foglalja el helyét az Air France Boeing 747-es búcsújáratán!

Mérföldkőhöz érkezett az Air France: 2016. január 14-én különleges élményt kínál az utasainak Franciaország fölött.

Több mint 45 éve indult az első Jumbo Jet Párizsból New Yorkba. Az ikonikus repülőgépet jövőre kivonják a forgalomból, így a francia légitársaság egy felejthetetlen búcsújárattal tiszteleg a Boeing 747-es előtt.

Az AF747-es járat 11.30-kor indul a különleges utazásra a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről. A fedélzeten minden utas a Business osztály ebédjét és pezsgőjét élvezheti, miközben érdekességeket hallgathatnak Franciaország történelméről és legendás mérföldköveiről. Érkezéskor a járat utasai részt vehetnek a légitársaság karbantartási workshopján és koccinthatnak a repülőgép alatt.

A jegyek december 7-től foglalhatók a +33 1 56 93 70 28-os telefonszámon hétköznapokon 10 és 17 óra között. A különleges járatra szóló jegy ára 220 Euró.

Az Air France 747-es gépe: a modern innováció tárháza

A hetvenes évek elején a Boeing 747-es forradalmasította a légiközlekedést. A repülőn való utazás a gépnek köszönhetően még szélesebb körben terjedt el és egy új időszakot indított a turizmusban.

A 747-esre a teherszállításban is újítóként emlékezünk, hiszen a gép elsőként akár 122 tonna szállítására is képes volt.

Az Air France volt azon légitársaságok egyike, aki a gépet a hosszú távú flotta zászlóshajójaként használta: a vállalat legtöbb célállomását a Jumbo szolgálta ki.

Ezzel egy időben az Air France a kabinokban is újításokat vetett be. Az 500 utast elbíró gép lehetővé tette, hogy az utasok több figyelmet kapjanak, ennek köszönhetően a fedélzeti szolgáltatásokat is magasabb színvonalra emelték. A fedélzeti menüket olyan híres francia szakácsok állították össze mint Paul Bocuse, Gaston Lenôtre és Pierre Troisgros. Emellett a kabin enteriőrért Pierre Gautier-Delaye felelt, aki az optimális kényelemre összpontosított a design kialakításakor.

A Jumbóktól a 65 Boeing 777-es gép veszi át a hosszú távú járatok kiszolgálását, amelyek már az új kabinokkal vannak felszerelve: dizájner lakosztályok a La Première kabinban, felhők közti selyemgubók a Business kabinban és újratervezett ülések a Premium Economy és Economy osztályokon a tökéletes kényelemért.

Air France La Saga: a történelmi honlap

Lezárul egy korszak az Air France életében, és ennek megünneplésére a vállalat bemutatja új történelmi weboldalát: http://airfrancelasaga.com

Az oldal a légitársaság élményekkel teli múltjába viszi a látogatót videókkal és képekkel, amelyeken a flottát, a hálózatot és az utassal való szoros kapcsolatot idézi fel. 

Legyél az első hozzászóló "Foglalja el helyét az Air France Boeing 747-es búcsújáratán!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*