Hasít a Ford: nyolcadik éve piacvezető Magyarországon

Hasít a Ford: nyolcadik éve piacvezető Magyarországon

Úgy tűnik, nem tud hibázni a Ford, hiszen a márka 2009 óta folyamatosan piacvezető Magyarországon. A személyautók és kishaszongépjárművek piacán tavaly 16 033 kocsin adott túl a cég, amely 11,77 százalékos piaci részesedést jelent.

Tavaly Magyarországon 15,5 százalékkal több személyautó és kishaszongépjármű kelt el, mint 2016-ban. Ebből a növekedésből jócskán kivette részét a Ford, amely továbbra is vezeti a hazai eladási listákat: 16033 személy- és kishaszonjárművet értékesített a cég. Néhány kiemelkedőbb eredmény:

 • Az elmúlt kilenc évben  nyolcadik alkalommal szerezte meg a piacvezető pozíciót a Ford
 • A haszonjármű kategóriában a Ford 23,37 százalékos piaci részesedéssel zárt, közel 10 százalékos előnnyel került a második helyezett márka elé.
 • A pick-up szegmenst a Ford Ranger uralja közel 37 százalékos piaci részesedéssel, 1767 darabos értékesítéssel.
 • 1317 darab Ford Transit és 661 Transit Custom eladásával a Ford vezeti a kishaszonjármű szegmenst is.
 • A sportkocsik listájának élén 20,14 százalékos részesedéssel a Ford Mustang áll.

Hasít a Ford: nyolcadik éve piacvezető Magyarországon

Itthon is népszerű az ikonikus sportmodell

A Ford közleményében kiemelték: a sikerekben „a megszokott megbízhatóság és a kiemelkedő Ford minőség” mellett nagy szerepe van a megújult, rendkívül széles, a Fiestától a Mondeón át a Transitig tartó modellpalettának. Valamint annak, hogy 2017-ben bővült az márka hazai értékesítési és szerviz hálózata. A Kaposváron és Budapesten nyílt új Ford szalonokkal már országszerte 35 értékesítési helyszínen és 48 szervizközpontban állnak a vásárlók rendelkezésére. Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója így értékelt:

„A hazai sikereinket elsősorban annak köszönhetjük, hogy a Ford nemcsak egy szegmensben nagyon jó. A gépjármű szegmensek talán legszélesebb spektrumát fedjük le, és szinte minden kategóriában az elsők között szerepelnek modelljeink. A Ford már nemcsak a hagyományosan erős a Transit-kategóriában kimagasló, de vezetjük a pick-upok és a sportautók eladási listáját is. Sőt, a 2018-as év új bevezetéseivel további szegmensekben is az első helyet célozzuk.”

Hasít a Ford: nyolcadik éve piacvezető Magyarországon

Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója

A Ford Magyarország idei éve az új modellbevezetések éve lesz, hiszen 10 új vagy teljesen megújult modell érkezik a néhány hónapja bevezetett, kívül-belül megújult Fiesta mellé:

 • Februárban jön az Ecosport SUV teljesen megújult változata.
 • Megérkezik Magyarországra a megújult Transit és Tourneo Custom, illetve az új Connect és Courrier teher-, és személyszállító változata is.
 • Érkezik a Fiesta crossover Active.
 • Debütál a sportos Fiesta ST.
 • Májusban érkezik az amerikai ikon, a Mustang legújabb változata.
 • A második félév legnagyobb sztárja a vadonatúj Focus lesz, mely szeptembertől lesz elérhető a magyar Ford márkakereskedésekben.

Hasít a Ford: nyolcadik éve piacvezető Magyarországon

A Fiesta-paletta is bővül az idén

Legyél az első hozzászóló "Hasít a Ford: nyolcadik éve piacvezető Magyarországon" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*