Gran Canaria – öröm az érzékeknek

Gran Canaria egyik legnagyobb erénye az a rendkívüli tulajdonsága, hogy egyszerre kínál ezer helyszínt egy helyen. Ez a sokszínűség teszi a szigetet csúcsminőségű turisztikai célponttá. Az egyedülálló természeti környezet, a kivételes éghajlati viszonyok, a kulturális és szórakoztató programok széleskörű kínálata még a legigényesebb utazó igényeit is kielégítik.

 A természet szerelmeseinek

Gran Canaria szigetén komolyan veszik a természeti örökség megőrzését. 2005-ben az UNESCO ezeket az erőfeszítéseket jutalmazta, és a világ egyik bioszféra rezervátumának nyilvánította. A sziget földterületének 43%-a védett terület. Több mint száz növényfaj csak a szigeten található, az emblematikus helyi állatvilággal együtt, beleértve a kék pintyet és a gran canáriai gyíkot.

Gran Canaria buja vidék, a Roque Nublo igazi ikon a szigeten, míg a Bentayga fenséges kilátást nyújtott már a sziget korai őslakosainak is, akik a szigeteken éltek a 15. századig.

A Gran Canaria mintegy 236 kilométeres partszakaszán közel 60 kilométernyi strand található. Vannak itt festői tájak, mint például a Mogán tengerpart és az Agaete, vagy Las Canteras és az Amadores aranyszínű homokjának lenyűgöző szőnyege.

A sziget déli részén található Maspalomas ideális rekreációs hely, ahol mindenki élvezheti a naplementét a 19. századi világítótoronynál. A dűnék, a sivatag apró foltjai, amelyek belefolynak a tengerbe nagyszerű színteret nyújtanak mindazok számára, akik a teljes kikapcsolódásra vágynak.

 A hely, ahol igazán élvezzük az életet

Gran Canaria az Atlanti-óceánban fekszik, és ez a kedvező adottsága lehetővé tette, hogy egyfajta szórakoztató vízi parkká váljon. A szörf, a szörfözés és a kitesurf csak néhány azon sportok közül, amelyeket itt egész évben gyakorolhatunk.

A jetski és a vitorlázás az adrenalin szintünket dobja meg, míg a tengerek gazdagsága a búvárkodás és a sporthorgászat igazi hotspotja lett. A szárazföldön a golf és a túrázás  játssza a főszerepet, és mivel az éves átlaghőmérséklet 24 fok, ez tökéletes környezetet nyújt a szabadban való tartózkodáshoz és a túrázásokhoz.

A Gran Canaria egy remek helyszín a családi nyaralásokhoz is, kiváló pihenési lehetőséget biztosít a gyerekekkel való vakációhoz. Kiváló légi összeköttetései a szállások minőségével együtt lehetővé teszik, hogy az ide látogatók kombinálhatják a munkát és a szabadidejükben a rekreációs lehetőségek végtelen skáláját. Las Palmas de Gran Canaria-ról, a sziget fővárosáról sok minden elmondható, csak az nem, hogy unalmas.

A város legszigorúbb őrzött történelmi titkait fedezhetjük el az ókori Vegueta kerületben, ahol érdekes múzeumok és egyéb felfedezésre váró kincsek várják látogatóikat.

Gran Canaria konyhája másik jó példája az európai, afrikai és amerikai kultúra keveredésének ezen a mesés szigeten. A sziget bőséges kínálattal büszkélkedhet ízletes sajtokból, gyümölcsökből és zöldségekből, amelyeket az európai kontinensre is exportálnak, művészi szinten készítik el a halételeket és a süteményeket is több generációs hagyományoknak megfelelően.

Ha Gran Canarián vagyunk, mindenhol vagyunk! Igazi élmény az érzékeinknek.