Gyulán már csobbanhatunk

Gyula a a kényszerű leállás időszakában is mindent megtett azért, hogy előrelépjen: a Várfürdőben, a kiállítóhelyeken és a város számtalan szálláshelyén is felújításokkal, előrehozott karbantartási munkálatokkal készültek a szolgáltatók.

A város legnagyobb turisztikai attrakciója, a Gyulai Várfürdő 2020. május 30-tól újból várja vendégeit. A fürdőben számos felújítást, karbantartást végeztek és felkészültek arra is, hogy a kikapcsolódni vágyó vendégeket a megfelelő biztonsági intézkedések mellett fogadhassák. Az óvintézkedések mellett fokozatosan bővítik szolgáltatásaik kínálatát, hogy ezt látogatóik minél biztonságosabb körülmények között élvezhessék.

Gyulai Várfürdő. A szükséges korlátozások mellett, minden nap 9:00–18:00-ig tart nyitva. A rendelkezésre álló szolgáltatások: Gyermek Víziparadicsom élményelemek nélkül, Hullámmedence hullám nélkül, Csúszdás medence csúszdákkal és vízi ösvénnyel. A medencék létszámkorlát biztosítása mellett üzemelhetnek. A vendégterek fertőtlenítése folyamatos, a közösségi terekben a kézfertőtlenítők a kijelölt helyeken a vendégek és a dolgozók számára folyamatosan rendelkezésre állnak. 2020. június 15-től üzemelő szolgáltatások:Gyógyászati szolgáltatások: Reumatológiai rendelés, Fizikoterápia, Gyógymasszázs, Gyógytorna, Iszapkezelés.

Az 50 méteres úszómedence felújítása után, várhatóan júniusban újra üzemelhet.

Kilátóhelyek Az érvényben lévő szabályozás miatt a gyulai múzeumok – lévén beltéri kiállítóhelyek – nyitási időpontja még bizonytalan. A május 16–17-i hétvégén viszont 10–18 óra között ismét látogathatók a gyulai vár szabadtéri részei, melyek szabadtéri kiállítóhelynek számítanak: az udvar és a gyilokjáró. A vár a Gyulai Várszínház új várszínpadának és nézőterének előre tervezett beépítése okán május 18–22. között zárva tart, május 23- tól azonban – az egyre nagyobb számban érkező szállásfoglalások miatt is – a várudvar látogatását már folyamatosan lehetővé teszik.

A vár. A szabadtéri részekre a belépést, valamint az óránkénti vártörténeti ismertetőt a szokásos belépő feléért biztosítják. Jegyárak. Teljes árú: 1.050 Ft Kedvezményes: 525 Ft A kedvezményes jegyeket igazolvány felmutatását követően 6–26 év közötti nappali tagozatos diákok és 62 év feletti felnőttek vehetik igénybe. 6 év alatti gyermekeknek a belépés ingyenes.

Biztonsági intézkedések: A kiállítótereket nem nyitják meg, csak a várudvar látogatható. Csoportokat nem fogadnak. Biztosítják a kártyás fizetés lehetőségét. Díjtalan vártörténeti ismertető tartanak 10.30-tól óránként, alkalmanként legfeljebb tíz látogatónak. A korlátokat óránként fertőtlenítik. A mosdókat 2 óránként fertőtlenítik. A torlódás elkerülése miatt a toronyba vezető lépcsőnél munkatársaik irányítják a forgalmat.

A Gyulai Almásy-kastély. A Látogatóközpont kávézója 2020. május 6. óta újra várja a vendégeket. A gyulai vár melletti Rondella Terasz tervezett nyitási időpontja: 2020. május 26. (kedd) 4

Szálláshelyek. A Gyulai Turisztikai NKft. munkatársai 9 gyulai szállodát és 82 kisebb gyulai szálláshelyet kérdeztek meg a nyitással kapcsolatban. A szállodák tervezett nyitási időpontjai:

  • Aqua Hotel Superior – pünkösdi hétvége
  • Corvin Hotel Gyula – pünkösdi hétvége
  • Corso Boutique Hotel – június eleje
  • Elizabeth Hotel – július
  • Hunguest Hotel Erkel – pünkösdi hétvége
  • Hőforrás Hotel és Üdülőpark – június közepe
  • Komló Hotel – nyitva
  • Park Hotel Gyula – pünkösdi hétvége
  • Wellness Hotel Gyula – július 1. (jelenleg felújítás zajlik)
  • A megkérdezett apartmanok közül 61 már fogad vendégeket, 9 további pedig kinyit a pünkösdi hétvégéig.

Vendéglátás és programok. A Tourinform iroda nyitási időpontja: 2020. május 29. A városi garantált programok szintén május 29-től érhetőek el. A gyulai éttermek, cukrászdák és kávézók döntő többsége – köztük a város legismertebb cukrászdája, a Százéves is – kihasználja a héten bejelentett enyhítés adta lehetőséget, és a terasz mellett jövő héten megnyitja a beltéri részeit is.

A városnéző kisvonatok közül a Thomas Kisvonat május 16-tól, a Gyulai Kisvonat a pünkösdi hétvégétől üzemel, a Ligetszépe Kisvárosi Sétakocsikázás júniusban kezdi meg a szolgáltatást, a Kincses Bringa – a korábbi években megszokott módon – június 12-től várja a vendégeket.