Heti kétszer közlekedik járat Budapest és Algír között

A közelmúltban beszámoltunk arról, hogy Most már tényleg indul a közvetlen járat AlgériábaA hosszú várakozások végül egy Észak-Afrika és Magyarország közötti légi kapcsolatot eredményeztek. 

alg_03

Az Air Algéria első járatával, az algériai nemzeti légitársaság gépével a Boeing B737-800-assal mintegy 80 fős diplomáciai és turisztikai delegáció érkezett. Az utasokat Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztere, Szijjártó Péter fogadta. Elmondása szerint, az elmúlt évben 110 millió dollár volt a két ország közti forgalom, és ezt az új járat segítségével tovább szeretnék növelni.

alg_07

„Az Air Algérie révén tovább javulnak a légi kapcsolatok Észak-Afrika irányába, ami tovább erősíti Budapest régiós szerepét.” – Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója

Az Air Algérie hetente kétszer – minden csütörtökön és vasárnap – közlekedik Algír és Budapest között. Menetrend szerint egyórás fordulóidő után 14.00-kor indul vissza Algéria fővárosába, amit 3 órás repüléssel ér el Budapestről. A járatot a későbbiekben 101 üléses Boeing 737-600-as gépek szolgálják ki, ezek 16 business és 85 turista osztályú ülést kínálnak, a gépek rakterében pedig akár 1 tonna teheráru is szállítható.

Az Air Algérie légitársaság jelenleg 28 ország 39 városába repül Európában, Afrikában, Ázsiában, Észak-Amerikában és a Közel-Keleten. Flottája nyugati típusú Airbus és Boeing, valamint ATR repülőgépekből áll. Az Air Algérie a régióban csak Bécsbe és Budapestre üzemeltet járatokat.

alg_08

Legyél az első hozzászóló "Heti kétszer közlekedik járat Budapest és Algír között" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*