Van még pénze üdülésre SZÉP-kártyáján 2012-ből?

A Szállás.hu szálláskereső oldal összegzése szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium adatai szerint 2014. március végén még 3,9 milliárd forint volt a SZÉP-kártyákon a 2012-ben utalt összegekből, melyet az érvényben lévő szabályozás szerint az idén május 31-éig lehet felhasználni.

Míg 2013-ban átlagosan a szállásfoglalások 23 százalékánál váltottak be SZÉP-kártyát, addig az idén januárban csak 16, februárban pedig 15 százalékban használták ezt a juttatást a kártyabirtokosok. Tavaly a legtöbb utalványt júliusban váltották be az utazni vágyók, de a SZÉP-kártya felhasználásának aránya az összes szállásfoglaláson belül májusban volt a legnagyobb, valószínűleg akkor is sokan hagyták az utolsó pillanatra a juttatások felhasználását.

Az idén a húsvét, a tavaszi szünet és május elseje közel esik egymáshoz, erre a két-három hétre sokan terveznek pihenést, és már most keresgélni kell a szabad szálláshelyeket. A szálláskereső oldal statisztikái szerint SZÉP-kártyával az átlagosnál többen foglalnak wellness-szállodákba. A nem utalvánnyal fizetőknek csak ötöde választott ilyen szálláshelyet, míg SZÉP-kártyával minden harmadik foglaláshoz tartozott wellness program.

A kártyabirtokosok tavaly egy-egy foglalásra átlagosan több mint ötvenezer forintot szántak, míg SZÉP-kártya nélkül csak átlagosan 37 ezer forintot költöttek a hazai utazók.

Legyél az első hozzászóló "Van még pénze üdülésre SZÉP-kártyáján 2012-ből?" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*