Hotel a tengeren

 A Solar Floating Resort (jelentése: Napenergia működtette Úszó Szálloda) nem igényel vitorlákat, mivel egy pilóta vezérli, azonban egy csónak szabadságával mozog, amely egy öt csillagos szálloda luxuskörülményeivel is felér.

A tervek szerint a hajó teljesen önfenntartó és környezetbarát lesz; napelemekből nyeri majd az energiát, míg a borítás fa és üvegszálas lesz.

Puzzolante megjegyezte, hogy az úszó szállodát egy plusz „szolgáltatásnak” tervezi egy tengerparti szálloda vagy egy sziget üdülőhelyének, ahol a vendégek lefoglalhatják a „szobát” és horgonyozhatnak a központi kikötő állomáson, vagy igény szerint akár ki is hajózhatnak a nyílt vízre.


A Solar Floating Resort koncepciós rajza. Az átláthatóság kedvéért a tetőt nem rajzolták be.

A hajóban 6 ember fér el, 3 –saját zuhanyzóval rendelkező –hálószobában. Nyitott konyhával és étkezővel lesz felszerelve, ezen kívül egy olyan nappali is helyet kap a tervek szerint, melyből egy spirális lépcsőn keresztül lejuthatunk egy vízalatti üvegszobába, ahol a 360 fokos panorámán keresztül csodálhatjuk meg a vízi élővilágot, akár az ott felszerelt kényelmes fotelok egyikéből.

A tíkfa fedélzeten pedig napágyak, jakuzzik és étkező részek várják a pihenni vágyókat.

További információ: www.mpd-designs.com

forrás: Condé Nast Traveller

Legyél az első hozzászóló "Hotel a tengeren" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*