Hyundai Motor: formatervezésben jeles

A 2015-ös programban az új generációs i20 Coupe, az új generációs, ötajtós i20, valamint a vadonatúj Sonata modelleket érte a megtiszteltetés. A kiváló formatervre utaló címet a világ egyik legnagyobb becsben tartott díjának szakértőkből álló zsűrije ítéli oda.

Az autóipari kategóriában kettős díjat hozott el az új generációs i20 család, melyet a Hyundai Motor európai formatervezési központjában, a németországi Rüsselsheimben terveztek. Az új generációs i20 Coupe megalkotásakor a Hyundai a szakmában bevett szokásokkal szembe szállva olyan, sportos háromajtós modellt alkotott, amely formavilágában eltér az ötajtós kiviteltől. Ezt az újszerű, merész döntést, azaz az önálló kupé formaterv készítését értékelte a Red Dot zsűrije.

Az ötajtós i20 formaterve szintén jelentős előrelépés a vállalat számára. Az elődjénél hosszabb, laposabb, szélesebb karosszéria jóval magabiztosabb kiállással ruházza fel az autót. Ezt a hatást erősíti a hosszabb motorházfedél, a meredekebb A-oszlopok és a Hyundai gépkocsik elmaradhatatlan stíluseleme, az új kialakítású, hatszögletű hűtőmaszk is. A karosszériát egyszerű, elegáns vonalak írják körül, hátul a fényes fekete C-oszlopok olyan hatást keltenek, mintha a tető lebegne.

A vadonatúj Sonata egyszerű és harmonikus megjelenése a folyékony szobrászat továbbfejlesztett stíluselemeit alkalmazva erősíti a márka modern, letisztult stílusát, amelyet élénk színek, minőségi anyagok és kiváló kivitelezés tesz teljessé. A vadonatúj Sonata meghatározó stílusiránya a „belső erő”, a célzatosság és kifinomultság esztétikai megnyilvánulása, amely kihangsúlyozza a jármű minőségét és karakterét.

Az elismerést kapott modellek mindegyikét a Hyundai Motor jellegzetes, díjnyertes „Folyékony szobrászat 2.0” formai filozófiája ihlette. A „folyékony szobrászat” lendületes, dinamikus formát teremt. Az emberek békés együttélését, a fenntartható fejlődést tükröző formavilág a természet soha nem szűnő evolúcióját mintázva progresszív, szenvedélyes formanyelvvel előlegezi meg a jövőt.

A Red Dot Design Award, amelynek zsűrije huszonöt nemzet 38 szakértőjét – élvonalbeli dizájnereket, professzorokat és újságírókat – tömöríti, a világ egyik legnevesebb formatervezési elismerése. A 2015-ös versenyre 56 országból 1994 nevező nem kevesebb, mint 4928 pályázatot küldött be; ezzel a Red Dot a világ legnagyobb, leginkább nemzetközi termékdizájn-versenye.

Legyél az első hozzászóló "Hyundai Motor: formatervezésben jeles" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*