Ingyenes lesz a roaming – eltörölték a 90 napos időkorlátot, azonban néhány biztosítékot hagytak a tervezetben

A javaslat szerint jövő júniustól megszűnik a roaming az európai uniós állampolgárok számára, az Unió egész területén. A szolgáltatóknak ugyanazokat a díjakat kell biztosítaniuk külföldön, mint belföldön. Bár a 90 napos időkorlátot elvetették, azért még is hagytak biztosítékot a tervezetben. 

roaming-970x546

A roaming eltörlése az utazókért van, akik elmennek néhány hétre nyaralni, vagy üzletemberek, akik folyamatosan mozgásban vannak a világban, nem pedig azokért, akik itthon megvásárolják a szolgáltatást és életvitelszerűen, valamely más Uniós országban élnek. Hiszen a SIM-kártyának bizonyos időként fel kell bukkannia a megvásárolt ország területén, tehát nincs arra lehetőség, hogy ahol olcsóbb ott veszik meg a SIM-kártyát és más országban használják.

Ha pedig valaki huzamosabb ideig nem felel meg a feltételeknek, akkor a szolgáltatóknak lehetőségük van arra, hogy hívásonként 0,04 eurót, SMS-enként 0,01 eurót és megabájtonként 0,0085 eurót számoljanak fel.

Legyél az első hozzászóló "Ingyenes lesz a roaming – eltörölték a 90 napos időkorlátot, azonban néhány biztosítékot hagytak a tervezetben" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*