Ne nevezzük önzésnek azt az időt, amit nőként magunkra szánunk!

Szellemi és fizikai egészségünket csak tudatos életmóddal őrizhetjük meg. A Spirit Hotel***** személyre szabott mySPIRIT Egészségprogramja inspirációt nyújt a változtatások sorát elindító döntések meghozatalához, és támogatást ad a teljesebb, egészségesebb élethez vezető úton.

spirit-hotel-uj

Novodomszky Éva osztja meg gondolatait arról, hogy mit tesz családja egészségéért, és hogy miképp illeszthető be a tapasztalatai alapján egy egészségprogram az életükbe.

 eva_16321

Nőként, családanyaként, a Duna tévé műsorvezetőjeként mi az, ami a leginkább ki tudja meríteni? Lelkileg vagy fizikailag fárad el inkább?

Szerencsés alkatnak tartom magamat fizikai és lelki értelemben is. Fizikailag nem vagyok fáradékony típus, elég sokat sportolok, mozgok, aktív életet élek, két mozgékony, eleven kisfiú anyukájaként ez talán érthető. Pszichés értelemben vannak olyan tényezők inkább, amik lemeríthetnek. Nem újdonság senki számára talán, ha a stresszt nevezem meg az egyik energia elszívóként, de az értelmetlen harcok, a parttalan viták és a negatív emberi tényezők is ebbe a kategóriába sorolhatók.

Egy nő életében számos alkalommal kell újjászületni, újra fogalmaznia önmagát, talpra állni. Mi az ami a leginkább segített önnek ezekben a helyzetekben?

Számtalanszor kell mindenkinek „újragondolnia” önmagát, nőként az anyasággal, a szülés utáni újra munkába állással, a munka és a családi élet egyensúlyban tartásával, erre rengeteg élethelyzetünk adódik. Az enyémben is voltak ilyenek. Két gyereket szültem és viszonylag korán visszamentem dolgozni. Én hiszek az „ép testben – ép lélek” elméletében, ez is segít az „újraforgalmazásban”.

Ki látja el a családban az egészség őr feladatát és mennyire könnyű ez a feladat?

Egyértelműen én vagyok a családom egészségőre. A gyerekeim természetesen szeretik az édességet, ha tehetnék egész nap csokoládét ennének. Nem vagyok híve a tiltásnak, de az, hogy egészségesen és kiegyensúlyozottan táplálkozzanak, hogy a fejlődésükhöz szükséges minden vitamint, ásványi anyagot megkapjon a szervezetük, az az én dolgom. A férjem szicíliai, így szocializációjának, táplálkozási kultúrájának az egészséges mediterrán konyha az alapja. Nekem, mint nőnek az is a dolgom, hogy az életkorából, családi, örökölt genetikájából adódóan figyeljek arra, hogy az egészsége megmaradjon. Ezért például a szűrővizsgálatok megszervezéséről én gondoskodom. Könnyű dolgom van, mert abszolút együttműködő és örül neki, hogy van, aki helyette figyel erre.

A Spirit Hotelben rátaláltam egy olyan egészséggel kapcsolatos programra és szaktudásra, ami minden szempontból különleges élményt nyújt számomra. A mySPIRIT Egészségprogram egy komplex állapotfelméréssel képet ad az egészségi állapotunkról és egyben személyre szabott megoldást kínál az egyensúly megteremtésére.

spirit-preview-_mg_6609

Mivel győzne meg egy önhöz hasonló elfoglalt családanyát arról, hogy nem önzés saját magával is törődnie.

Ne is nevezzük ezt önzésnek. Tekintsünk erre természetes módon, úgy, hogy ez jár nekünk és a szeretteinknek. Ha belülről kiegyensúlyozottak vagyunk, többet és jobb minőségben tudunk adni. Vannak életszakaszok, amikor ez nehezebb, sok szervezést igényel, de le- és elcsíphetők szabad „énidők”. Ennek az előnyeit a családunk, a szeretteink is érezni fogják. A kiegyensúlyozottság, a pozitív életenergia az, amit így nyújtani tudunk. Nők vagyunk, és ez is a dolgunk.

Legyél az első hozzászóló "Ne nevezzük önzésnek azt az időt, amit nőként magunkra szánunk!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*