Interaktív tárlatvezetés és húsvéti koncert a Pannonhalmi Főapátságban

 A tárlatvezetés sajátossága, hogy felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szól – mondta Baki László, a Tricollis Foglalási Központ vezetője pénteken az MTI-nek.

Tájékoztatása szerint az egész család számára élményt nyújt az interaktív program, amely mindkét napon 2 órakor filmvetítéssel és makettépítéssel kezdődik. Szent Márton életét és az apátság építéstörténetét ismerteti a rövidfilm, s a látottak segítenek abban, hogy a különböző korokat más-más színekkel jelző elemekből össze tudják állítani az apátság makettjét az ügyes kezű gyerekek.

Ez után az “előképzés” és ráhangolódás után járják be a Világörökséghez tartozó műemlék együttest a látogatók. A kerengőtől az altemplomon át a könyvtárig megtekinthetik a kultúrtörténeti értékeket, sőt még a bazilika belső terében zajló felújítás aktualitásairól is áttekintést kapnak.

Most éppen a mennyezetig felállványozott szentélyt láthatják, amelynek freskóit ezekben a hetekben tisztítják, az orgona alatt pedig már a padlófűtés csövei kerülnek végleges helyükre.

A bazilikabelső felújítása miatt a húsvéthétfői koncertnek a XVIII. században épített barokk Boldogasszony-kápolna ad helyet. A fél 4-kor kezdődő hangversenyen Déri András orgonaművész Bach, Brahms, Buxtehude és Liszt műveit szólaltatja meg az eredeti barokk orgonán.

Legyél az első hozzászóló "Interaktív tárlatvezetés és húsvéti koncert a Pannonhalmi Főapátságban" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*