Itt az új Dreamliner

 

Az  új Dreamliner 787-10-est, amely a Boeing Dél-Karolinai bázisán készült, most készítik elő a néhány hét múlva esedékes első próbaútjára.

A Boeing 787-10-es a Dreamliner család új, harmadik tagjaként fog bevonulni a történelembe. “Ami itt a Boeing Dél-Karolinai bázisán történik, igazi amerikai sikersztorinak nevezhető” – nyilatkozta Dennis Muilenburg, a Boeing elnök-vezérigazgatója. – “Csapatunk  munkájának eredményeként néhány év alatt egy zöldmezős beruházásból kiindulva olyan szupermodern repülőgyártó bázissá fejlődtünk, amely 787-esekkel látja el a világ légitársaságait, ezzel is új munkahelyek ezreit teremtve az Egyesült Államokban”.

A 787-10-es szállítását 2018-ban kezdik meg, de 9 vevőtől máris 149 új masinára van megrendelésük. Egyik törzsvevőjük: a Singapore Airlines.

Maga az új gép a Dreamliner család  eddigi leghosszabb modellje, amely jól illeszkedik a széria nonstop járatainak programjába. 10 %-kal jobb az üzemanyag-kihasználása. és az emissziós előírások szempontjából is “jobban teljesít”, mint a konkurencia által gyártott gépek.

A 787-es család 2011 óta több mint 140 millió utast repített 530 útvonalon az egész világon, és gazdaságos működésével kb. 13 milliárd font értékű üzemanyagot takarított meg.

-kst-

Legyél az első hozzászóló "Itt az új Dreamliner" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*