Jesolóba utaznak a világ minőségi borai

A világ egyik legjelentősebb borversenyét, a Concours Mondial de Bruxelles-t (CMB) egyedülálló módon minden évben más városban, más európai borvidéken rendezik meg (míg társrendezvényei olyan helyeken is elérhetőek, mint Chile vagy Brazília). 2015. május 1-je és 3-a között első alkalommal jár a verseny a Veneto régióban, Jesolo városában. A 22. CMB-re több mint negyven ország 8 ezer borát, valamint háromszáz nemzetközi kóstolót várnak a szervezők – adja hírül a Bor és Piac. A bortermelők március 6-áig nevezhetnek a megmérettetésre. (A jelentkezés részletei itt olvashatók!)

Hogy jó hírét megőrizze, a CMB a bírálók kiválasztásakor szigorú szakmai követelményeket támaszt, a kóstoláshoz ideális körülményeket nyújt, a díjazott tételeket pedig rendszeresen bevizsgálja, hogy a fogyasztók mindig elégedettek legyenek a Concours címerével ellátott tételekkel. A zsűri munkájában két magyar, a Bor és Piac két munkatársa, Bozzai Zsófia főszerkesztő és Geönczeöl Attila szakíró is részt vesz.

Az elmúlt években a közép- és délkelet-európai országok egyre hangsúlyosabban jelennek meg a versenyen: Magyarország mellett Csehországtól Grúziáig, Szlovéniától Ukrajnáig, Bulgáriától Macedóniáig képviseltették magukat a termelők. 2014-ben szlovák, bolgár és török tétel is érdemesnek találtatott a nagyaranyéremre, ezzel is bizonyítva, hogy a régió kiváló minőséget tud produkálni. A magyar nevezők közül – több érmes bor mellett – a Törley 2013-as Muskotálya aranyérmet szerzett.

Legyél az első hozzászóló "Jesolóba utaznak a világ minőségi borai" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*