Jön a világcsúcstartó óceánjáró testvér

2018 tavaszán áll forgalomba a Royal Caribbean International negyedik Oasis osztályú óriáshajója: a Symphony of the Seas

Idén tavasszal indul útnak a világ legnagyobb óceánjáró családjának negyedik testvére a Symphony of the Seas. A Royal Caribbean International új úszó városa, megannyi attrakciót felvonultatva, tényleg egy kisvárosnyi emberrel a fedélzeten szeli majd a nagy vizeket.

A világ legnagyobb hajója fogalom persze relatív, hiszen a 2009-ben vízre bocsátott, a világ legnagyobb, Oasis nevű hajóosztályát megteremtő Oasis of the Seas 225 282 tonnájához a 2010-es Allure of the Seas, majd a 2016-os Harmony of the Seas is hozzátett, amely így már majdnem 230 000 tonnásra (pontosan 226 963 tonna) sikeredett. Az áprilisban vízre kerülő Symphony of the Seas pedig már 228 081 tonnás, és természetesen a versenytársak fejlődését követve, illetve saját újításokat is felvonultatva, még a korábbinál is több attrakciót sorakoztat fel. A méretversennyel kicsit bővebben itt ismerkedhet meg, a hajó építésével és attrakcióival pedig itt.

Képek a hajó építéséről

A tekintélyes méreteket jelzi az is, hogy a 362 méter hosszú óceánjáró telt ház esetén, közel 6680 utassal és 2200 fős személyzettel tud kifutni a kikötőből, amit éppen a négy testvér nagysága miatt külön kellett testre szabni ott, ahol vendégül akarják látni a világ legnagyobbjait.

A 24 lifttel ellátott óriáshajó 16 fedélzeti szintjén tényleg minden van, ami szemnek és szájnak ingere. Akad itt 12 méteres szörfszimulátor, a hajót átívelő drótkötélpálya, többféle medence, valódi vízi kalandpark, jacuzzi, mászófal és jégkorcsolyapálya. Meg persze itt sem hiányozhat az ikertestvéreknél megszokott. a világ legnagyobb, óceánjáróra épített csúszda, a tíz emelet magasról a mélybe tekergő Ultimate Abyss, amelyben szánkószerű fogódzóval ellátott pokrócon indulhatunk a mélybe.

A hajó közepén itt is élő növényzettel csalogat a mini oázis, az éttermekkel, teraszokkal színesített Central Park, ahonnan esténként csak egy rövid séta visz a nagyszínházba, ahol igazi Broadway-i előadásokat élvezhetünk. Vagy a hajó legvégében található nyitott, vízi színházba, ahol különleges akrobatikus vízi attrakciók szórakoztatják a nagyérdeműt. A Broadwalkon sétálva pedig a boldog békeidők hangulatát visszahozó körhinta színesíti az élmények sorát.

Az éttermek, kioszkok, süteményezők tucatja között, a megszokott európai ízek mellett, az ínyencek kipróbálhatják a Jamie’s Italian-t, Jamie Oliver konyháját, vagy az El Loco Fresh éttermet a különleges mexikói menüsorral. Ha tengergyümölcseire vágyunk, ott a Hooked Seafood a friss fogásokkal. A hajó talán legattraktívabb helye a Quantum, amely három különböző emeleten, három különböző stílusú éttermi helyiséggel rendelkezik. A Sugar Beach pedig egy igazi újdonság, ahol cukorkákat, fagylaltokat és jégkrémeket vehetünk magunkhoz minden mennyiségben.

A 2759 különböző méretű kabinnal rendelkező hajón a lakosztályokat tekintve is számtalan újdonsággal találkozhatunk: a családok számára például kialakítottak egy összkomfortos, gyerekbarát kabint, ahol 3D TV és léghoki-asztal is megtalálható, és ahol a kisebbek az emeletről egy csúszdán érkezhetnek le az alsó szintre.

Az Ultimate Family Suite vidám színekkel kombinált, praktikus és vagány berendezése biztos, hogy minden korosztályt elvarázsol. A Royal Suit Class pedig a tervezők szándéka szerint új szintre emeli a tengeri luxus fogalmát a hatalmas terű, letisztult, többszintes lakosztályok kialakításával. De azok sem panaszkodhatnak, akik az ablak nélküli, olcsóbb belső kabinra szavaznak, hiszen Royal Caribbean több hajójához hasonlóan már itt is itt virtuális ablakok várják az utazót, amelyek a tengerre néző erkélyek aktuális kilátását vetítik a falra.

A Symphony of the Seas tavasz végétől a Földközi tengeren, spanyol és olasz vizeken, ősztől pedig Amerika és a Bahamák között hajózik.

-f.meichl-

 

Legyél az első hozzászóló "Jön a világcsúcstartó óceánjáró testvér" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*