Júliustól jön a Pegasus Airlines Isztambulból

A Pegasus Airlines Törökország második legnagyobb légitársasága, amelynek isztambuli járataira máris megkezdték a jegyek értékesítését – www.flypgs.com – 36,99 eurós, azaz mintegy 11 ezer forintos áron. Isztambulból a Pegasus utasai további 38 török belföldi és külföldi járattal repülhetnek tovább.

Július 16-tól heti négy alkalommal, hétfőn, szerdán, csütörtökön és vasárnap közlekednek a Pegasus Airlines gépei az isztambuli Sabiha Gökcen nemzetközi repülőtér és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között. A török gépek helyi idő szerint reggel 10.15-kor indulnak Isztambulból és 11.20-kor érkeznek Budapestre. A fehér alapon, jellegzetes piros flypgs.com feliratot viselő gépek negyvenperces forduló után 12.00-kor szállnak fel Budapestről, hogy mintegy kétórányi út után helyi idő szerint 15.05-kor érkezzenek az isztambuli repülőtérre.

A Pegasus Airlines Törökország második legnagyobb légitársasága, amely jelenleg 52 gépes flottát üzemeltet (48 darab Boeing 737-800-ast és 4 darab Airbus A 320-ast), amellyel tavaly több mint 16 millió utast szállítottak 97 célállomás között. A Pegasus flottájának derékhadát a 189 személyes Boeing 737-800-asok alkotják, amelyeket a következő évek során a legújabb Airbus A 320 Neo típusra vált a török légitársaság.

– Nagy öröm a számunkra, hogy a Pegasus Airlines elindítja isztambuli járatát, hiszen régóta tárgyaltunk velük a járat elindításáról és a közös erőfeszítéseket végre siker koronázta – jelentette ki Kam Jandu a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. – A Pegasus Airlines új budapesti járatának menetrendje nagyon jól egészíti ki a meglévő isztambuli járatok palettáját, egyszerre szolgálja ki az üzletemberek és a turisták igényeit is – tette hozzá. – Törökország legnagyobb városa Európa és Ázsia határán nemcsak csodálatos turisztikai látványosság, hanem az egyre erősebb török gazdaság legfontosabb kereskedelmi központja is egyben. Az új légitársaság által kínált járatok pedig jól szolgálják a két ország közötti egyre intenzívebb gazdasági kapcsolatok ápolását.

– Tíz évvel ezelőtt vadonatúj diszkont légitársasággal léptünk a piacra Törökországban, amely nyolc éve folyamatosan fejlődik és a kezdetek óta nem kevesebb, mint 69 millió utast szállított – fogalmazott Güliz Öztürk, a Pegasus Airlines kereskedelmi igazgatója kifejtve, hogy igazán kedvező áron kínálják a Budapet-Isztambul jegyeket. – Ennek köszönhetően az utasok egyre újabb csoportjainak kínálhatunk kényelmes utazást gépeink fedélzetén. Büszkék vagyunk arra, hogy a magyarországi utasoknak megfizethető árú jegyeket kínálhatunk Isztambulba és onnan 38 további desztinációra.

Legyél az első hozzászóló "Júliustól jön a Pegasus Airlines Isztambulból" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*