Karácsony Baselben

A baseli óvárosban tett séta és a bájosan feldíszített házak és ünnepi ruhába öltözött kirakatok látványa mindenkit ünnepi hangulatba hoz. A csodálatos karácsonyi vásár és a kulturális programkínálat gondoskodik arról, hogy a Baselben tett látogatás különleges élménnyé váljon.

A belváros szívében, a karácsonyi díszben pompázó történelmi óvárosban található Barfüsserplatzon és Münsterplatzon idén is idilli hangulatú karácsonyi vásárra számíthatnak mind a turisták, mind a helybeliek, immáron a harminchatodikra. Ez utóbbi helyszínen Johann Wanner, a karácsonyi dekorációk specialistája által megálmodott karácsonyfa csodálatos látványa fogadja az arra sétálókat. Mindkét helyszínen számos kereskedő és kézműves kínálja változatosnál változatosabb portékáit.

Az ínyencségekre vágyók megkóstolhatják a fűszeres forralt bort, a különböző ostyákat, a Basler Läckerli süteményt vagy a közkedvelt grillkolbászkákat.

A karácsonyi időszakban sok egyéb rendezvény is hozzájárul Basel kulturális kínálatának bővítéséhez. A több mint negyven múzeumnak otthont adó, és Svájc kulturális fővárosaként számon tartott Basel az adventi időszakban különleges kiállításokkal várja vendégeit. A Játékmúzeum (Spielzeug Welten Museum Basel) karácsonyi kiállítása 2013. november 30-a és 2014. február 9-e között hagyományos adventi süteményeket mutat be a világ minden tájáról.

Baselből kevesebb, mint egy óra alatt elérhető több más komoly adventi hagyománnyal rendelkező város, például Strasburg, Colmar és Freiburg, így a város kiindulópontja lehet egy izgalmas karácsonyi Európa-körútnak is.

Legyél az első hozzászóló "Karácsony Baselben" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*