Orosz tulajdonban az ötcsillagos hévízi hotel

Az új tulajdonos az orosz magánszemélyek birtokában lévő AEG Ingatlanhasznosító Zrt. lett, amely a CIB Banktól vásárolta meg a szállodát, de a vételárat nem közölte Pusztai Erzsébet igazgató az MTI-nek. A 232 szobás szálloda üzemeltetője továbbra is az Accent Hotel Management. 2014-ben 61,1 százalékos kihasználtsággal működött a szálloda, a vendégéjszakák 47 százalékát a német nyelvterületről, Németországból, Ausztriából és Svájcból érkezett turisták adták. Tavaly a német és az orosz vendégek egyaránt 28 százalékkal részesedtek a vendégéjszakákból, az osztrákok 18 százalékot tettek ki, míg a magyar vendégek az összes vendégéjszaka 15 százalékát adták.

A szálloda közleménye szerint a tőkeerős, új tulajdonos hosszú távra tervez. Átveszi és folytatja az elkezdett beruházásokat, amelyek során többek között megújul a wellness-részleg, a szálloda teljes szőnyegezése, és az épület homlokzatát díszítő erkélyeket is felújítják. A jövőben további fejlesztéseket is tervez az új tulajdonos az ötcsillagos szállodában.

A nyilvános cégadatok szerint az AEG Ingatlanhasznosító Zrt.-t áprilisban jegyezte be a cégbíróság 5 millió forintos jegyzett tőkével – írja a távirati iroda. Tulajdonosa egy ciprusi bejegyzésű társaság, képviselője pedig három orosz magánszemély, köztük Alexandr Baranov, aki Magyarországon az egyik legjelentősebb oroszországi beutaztató cég, a Hévízen is hosszú évek óta ingatlanforgalmazó és utazási irodaként működő 1000 Út Kft. tulajdonosa is egyben.

Az érintettek korábbi tájékoztatásai szerint az egykori hévízi Rogner Hotel tulajdonjoga körül az elmaradt lízingdíjak miatt 2010 óta folytak perek a finanszírozó CIB Bank és a korábbi tulajdonos, a Lotus Therme Kft. között, amelyek lezárását követően végül a CIB Bank értékesítette az ötcsillagos komplexumot.

Legyél az első hozzászóló "Orosz tulajdonban az ötcsillagos hévízi hotel" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*