Karácsonyi kavalkád Veszprémben

Az egész ország ünnepi díszekbe öltözött és izgalmas programokkal, karácsonyi vásárokkal várja az utazókat, hogy együtt készüljenek az ünnepekre. Ebből a sorból Veszprém sem marad ki. Nézzük mivel szolgál az év utolsó hónapjára.

img_2837

Karácsonyi vásár Veszprémben

A hónap gasztroeseménye –  Borvacsora a Chianti Étteremben

Időpont: 2016. december 07. 19.00

“Best of Palkonya” borvacsorán a mennyei ízek mellett Pauli Zoltán és a Cuki SütiMűhely várja a minőségi gasztronómia rajongóit. 

nevtelen

Menü 

Tokhal sushi, gombákkal és birsalmával
Wassmann – Olaszrizling / Bio 2014

Csicsóka háromféleképpen, füstölt libamellel
Haraszti Pince – Opa 2015

Borjúmájas – töltött káposzta, stifolder morzsás rákfarokkal
Vylyan – Gombás Pinot Noir 2009

Mangalicapofa malac hasaaljával, szarvasgombás burgonyakrémmel, sült lilaburgonyával
Mokos Pince – Cabernet Franc 2011

Ánizsos szarvasgerinc burgundi töltött hagymával, karottás „kacsatojással”
Sauska – Cuvée 7 Villány 2012

Desszert: Cuki SütiműHely-Palkonya
Vörösboros szilvás pite és házi túrótorta mazsolakrémmel 
Gere – Kopár Magnum 2012

Részvételi díj: 16.000 Ft/fő   
Asztalfoglalás:  88/410-385

A hónap randitippje – Nostradamus: Világok Vándora 

Időpont: 2016. december 16. 19.00-22.00

Decemberben birtokba veszi a veszprémi Aréna színpadát az Experidance Tánctársulata. Legújabb előadásuk – a Nostradamus: Világok Vándora –  igazi örömjáték, amely egy nagy időutazás és országokon, korokon ível át. A világkörüli út egyik idegenvezetője Ganxta Zolee.

veszpremnostradamus

Ismertető

A történet szerint Nostradamus egy időutazós világkörüli útra viszi csalfa feleségét, hogy a kedvében járjon és megmutassa neki: lám, minden jóslata valóra vált. Nostradamus feleségét Rimár Izabella, az ExperiDance táncművésze alakítja. Az úton velük tart Nostradamus két tanítványa, a feleséggel mindig kacérkodó néma bűvész, és a mindig stréber mitugrász tanítvány is. Eljutnak Ausztráliába, Indiába, a gésák és szamurájok országába, Japánba. A spanyol virtust és az orosz jókedvet is megtapasztalják a főszereplők, sőt még egy focimeccset is megnéznek Brazíliában. A nagy utazás történelmi korokon is átível: Egyiptomban tanúi lehetnek Kleopátra és Julius Caesar szerelmének, találkoznak Kopernikusszal, Erdélyből Drakula miatt utaznak sietve tovább, Amerikában pedig Elvis énekel nekik. Végül természetesen Európa szívében, Magyarországon lelnek hazára főhőseink.

Diótörő a Veszprémi Arénában

Időpont: 2016. december 22. 13:30 és 18:00

A Bécsi Operában nagy sikerrel játszott Diótörő inspirációja alapján egy artistákkal és revüszerű látványokkal kibővített előadást készít ifj. Harangozó Gyula és Dmitrij Simkin. A produkció látványosan ötvözi a tánc, a cirkuszművészet és a show elemeit az orosz származású frankfurti látványtervező, Dmitrij Simkin egyedülálló háttérvetítését beleépítve a cselekmény forgatagába. 

Az előadás egy olyan családi program, mely az aktuális sikerfigurákkal szól a gyerekekhez. A Herceg és Mária hercegnő nagy kettősének eltáncolásához a Moszkvai Nagyszínház, illetve a szentpétervári Mariinszkij Balett sztárszólistáit hívták meg, garantálva, hogy a balett ínyencei is megtalálják ebben a modern felfogású látványos produkcióban a számításaikat.diotoro-veszpremben

A hónap gyermekprogramja – Alma Együttes koncert

Időpont: 2016. december 28. 17.00-18.00

A zenekar műsorában a nagysikerű saját dalok mellett 20 éve töretlen sikerrel adja elő a klasszikus és kortárs költők legszebb verseit megzenésítve. A koncert során nevetve tanítják a gyerekeket, miközben felhőtlen és tartalmas szórakozást nyújtanak az egész családnak.

md-szervezoknek-alma-zenekar-nyomdai-fotok-3

A hónap kiállítása – Victor Vasarely 110-20

Időpont: 2016. november 17. – 2017. március 26.

A pécsi Janus Pannonius Múzeum és a Laczkó Dezső Múzeum együttműködésnek köszönhetően újabb cserekiállítás érkezik Veszprémbe. Ezúttal Victor Vasarely, az optikai festészet, vagyis az „op-art” vezéregyéniségének alkotásai kerülnek reflektorfénybe.

Vasarely, a 20. század egyik legsikeresebb és legismertebb művésze, 110 évvel ezelőtt, 1906-ban Vásárhelyi Győző néven látta meg a napvilágot, Pécsen. Meghatározó mozzanat volt számára, mikor 1928-ban beiratkozott Bortnyik Sándor budapesti tanintézetébe, a Műhelybe, ahol azonnal magával ragadta a modern a művészet szellemisége. 1930-ban Párizsba költözött és reklámgrafikusként hamar sikeressé vált…

464430_16

Legyél az első hozzászóló "Karácsonyi kavalkád Veszprémben" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*