Kassára tavasszal is érdemes elmenni!

Kelet-Szlovákia legnagyobb városa 2018-ban ismét gyönyörű színekben, illatokban és dallamokban pompázik. Látogasson el Ön is Kassára, hogy sétálhasson a zenélő szökőkút mellett, megismerhesse II. Rákóczi Ferenc életét, vagy a 160 méter magas Zsigmond-toronyból vethessen egy pillantást a város látképére.

A Szent Erzsébet-főszékesegyház, ismertebb nevén a kassai dóm, Európa egyik legszebb székesegyháza

Április közepén a Mozdonydepóban hivatalosan is elindult a Történelmi gyermekvasút újabb szezonja, amely a kicsiknek és nagyoknak egyaránt élményt jelent.

Április 30-tól május 8-ig Kassa középkori gúnyát ölt, és megünnepli Kassa Város Napját, május 7-ét annak emlékére, hogy ezen a napon kapott a város Európában elsőként városi címert, mégpedig Nagy Lajos magyar királytól.

Május 19-én megnyílnak a múzeumok és galériák kapui mindazok előtt, akik szívesen néznek szembe a történelmükkel. Idén a Csehszlovák Köztársaság megalakulásának 100. évfordulója a központi téma, amikor Kassa város történelmében is új korszak kezdődött.

Ha inkább nyáron jönne, akkor ne hagyja ki a Hőlégballonfiesztát június 6–9. között, ilyenkor akár a magasba is szállhat, hogy madártávlatból láthassa a várost. Ha pedig nem veti meg a finom ételeket, akkor június 8–10-ét jelölje be a naptárban, ekkor van ugyanis a Gurmán Fest, amikor a kassai Városi Park a kulinária fellegvárává alakul át.

Nos, sikerült választani? Ha igen, akkor látogasson el Kassára, legyen az az év bármely időszaka!

 

Legyél az első hozzászóló "Kassára tavasszal is érdemes elmenni!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*