A legjobb 5 szomszédos síparadicsom

Aki szeret síelni, biztosan lélegzetvisszafojtva várta már, hogy leessen az első hó a közelben. Ezek után nincs is más teendő, mint a legjobb síterep kiválasztása és persze a pakolás.

Ha itt a tél, a síelés megszállottjainak már a hófödte lejtőkön – no és persze a hangulatos hüttékben – járnak a gondolataik. Válogatásunk a szomszédok síterepei közül mutatja be a legizgalmasabbakat.

Mölltal gleccser – Ausztria

A Budapesttől mindössze 630 km-re (vagyis közel 6 órányira) lévő Mölltal gleccser 13 km-es sífutópályával és 7 km-es lesiklópályával, 922 m-es szintkülönbséggel várja aktív kikapcsolódásra vágyó vendégeit Karintia egyik legszebb és legizgalmasabb síterepén. Az októbertől májusig tartó osztrák síszezon alatt igénybe vehetők a földalatti gleccservasút, és az új liftek, felvonók szolgáltatásai, amelyek még kényelmesebbé teszik a síelést a biztonságos pályákon. A közeli kis- és nagyvárosok szállás és szórakozási lehetőségek széles választékával várják az utazókat.
A síbérletek ára a 2013/2014-es szezonban: az 1 napos bérlet 42,50 euró, a 6 napos 214 euró.

Fügen – Ausztria

Ziller-völgyben több sípálya is várja a hó szerelmeseit modern felszerelésekkel, felvonókkal, november végétől. Itt található a leghosszabb hóágyúzott völgypálya, mely csaknem 7 km-en át húzódik. A szinte az autópálya mellett fekvő, többször rangos elismeréssel díjazott síterep közelében található Fügen városa amely kényelmes szállás– és étkezési lehetőséget a síelőknek.
A síbérletek ára a 2013/2014-es szezonban: az 1 napos bérlet 46 euró, a 6 napos 224 euró.

Straza Bled – Szlovénia

A festői szépségű szlovén tó és környéke nyáron turisztikai attrakció, amely télen izgalmas sítereppé változik. A Bled városától pár percre, 634 méter magasan található pályáról extrém és látványos lesiklásra nyílik lehetőség, ráadásul a nem túl drága síbérlet megvásárlói ingyen látogathatják a bledi várat és a helyi korcsolyapályát is.
A síbérlet ára 2013/2014-ben: a 6 napos bérlet 159 euróba kerül.

Martinske Hole – Szlovákia

December közepétől nyitja meg kapuit, azaz pályáit a túrócszentmártoni Kis-Fátra síparadicsoma, amely egészen április végéig várja kibővített szolgáltatásaival és pályáival a síelni vágyókat. Az összesen csaknem 12 km-es rendszeren snowboard és motoros szán használatára is van lehetőség. (A motoros szán a helyszínen kölcsönözhető.)
A síbérlet ára 2013/2014-ben: az 1 napos bérlet: 17 euró, a 6 naposé 86 euró.

Brezovica – Szerbia

A Balkán-hegység legmagasabban fekvő síterepe Koszovó városa mellett található, Budapesttől csaknem 794 km-re. Megéri a tízórás utazást, ugyanis a 16 km-en húzódó hó biztos pályarendszer 6 lesiklópályával nemcsak aktív, de gyönyörködtető élményt is kínál a síelők számára, összesen tíz kényelmes felvonó szolgáltatásával kibővítve.
A síbérletek ára a 2013/2014-es szezonban: az 1 napos bérlet 8 euróba kerül.

Derecskey Veronika

Legyél az első hozzászóló "A legjobb 5 szomszédos síparadicsom" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*