Kerékpáros sütizés és halloween minden mennyiségben – hétvégi programajánló

Bár már mindjárt itt a november, még meleg lesz a hétvégén, így beleférhet egy utolsó nagy balatoni bringatúra, amit most egy különleges cukrászdás akció tehet vonzóbbá. Halloweeni programra hív nemzeti park és állatkert is, a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben pedig ezúttal is különlegességeket láthatunk.

Hétvégén indul a Nyitott Balaton akció

Ezen a hétvégén indul és november végéig tart a Nyitott Balaton akció, amellyel a kerékpáros útvonalak mentén egész évben nyitva tartó cukrászdákat népszerűsítik – áll a Balatoni Turizmus Szövetség szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében. A kampányhoz úgy választották ki a cukrászdákat és fesztiválokat, hogy azok tükrözzék a térség minőségi kulinaritását, és jól megközelíthetők legyenek kerékpárral is.


Az akcióban részt vevő egységekben a kerékpárral, rollerrel érkező gyerekeknek a sütemények mellé ajándék figurát adnak.
A biciklivel érkező családok gyermekei a balatonfűzfői Borzongás fesztiválon (október 27-29.) Füred Kapitány, a balatoni mesehős kincsvadászatán, a tihanyi Gardafesztiválon (november 4-6.) és a régió ízeit bemutató veszprémi Bakony Expón (november 11-13.) is találkozhatnak olyan kitelepülő vendéglátóegységgel, ahol a sütemény mellé ajándékot adnak.

A szervezők felhívták a figyelmet arra is, hogy ősszel száznál több halloweenprogramot, tökös fesztivált, Márton-napi mulatságot, és más programokat is szerveznek az üdülőrégióban. Fekete Tamás, a szövetség alelnöke szerint a kerékpáros turizmus fellendüléséhez nagymértékben hozzájárul, hogy ősz elején újabb útfejlesztés zárult le; így most már Budapesttől a Balaton partjáig el lehet jutni kerékpárral. (MTI)

Halloweeni szezonzáróra készül a Zoo Debrecen

Háromnapos programsorozattal ünnepli a vidámparki szezon végét október 29. és 31. között a Zoo Debrecen, az ország első vidéki állatkertje és egyetlen klasszikus vidámparkja a Nagyerdőben – jelentették be a szervezők.

Nagy Gergely Sándor, az intézmény igazgatója azt mondta, hogy újdonságként “hátborzongató” állatkerti programok is színesítik majd a hosszú hétvégét, amelyet az október 31-i Haloween-parti zár. A három napon “kísérteties” környezet várja az érdeklődőket a Nagyerdőben: borzongató utazásra hív majd a szellemvasút, de a rémkastély és a zombilabirintus is próbára teszi a látogatók bátorságát – hangzott el a tájékoztatón.

Lesz szabaduló szoba, és egész napos látnivalót kínálnak az Állatok akcióban program látványetetései, miközben Halloween éjszakáján óriások, táncra perdülő boszorkák, tűzzsonglőrök, vásári bábosok várják az érdeklődőket – jelezték. A halloweeni programok mellett a vidámpark több mint húsz játékeleme is várja a látogatókat – közölték a szervezők. Tavaly ezerötszázan látogattak el a Halloween-partira, az idén mintegy kétezer érdeklődőt várnak – mondta el Nagy Gergely Sándor az MTI érdeklődésére.

Különlegességek a Nemzeti Botanikus Kertben Vácrátóton

Őszi érdekességek a Botanikus Kertben címmel október 29-30-án (szombat-vasárnap) a Berkenyeház és előtere ad helyet egy különleges őszi kiállításnak. Érdekes gomba- és zuzmófajok mellett betekintést nyerhetnek a gubacsok világába, valamint a Kert terméseiből, tobozaiból is számosat bemutatnak.

Hasznos vagy káros a zuzmó a gyümölcsfákon? Mi az a pettyegetett tárcsalapony? Mire használták régen a nagy magyargubacsot? Csípnek-e a gubacsképzők? A kiállítás választ ad e kérdésekre, de emellett sok más érdekességeket is megtudhatnak a kétnapos kiállításra ellátogatók.

A rendezvény a botanikus kerti belépőjegy megváltásával látogatható. Szeretettel várnak minden érdeklődőt a Nemzeti Botanikus Kertben Vácrátóton!

“Halloweeni Este” – állatok látványetetése, bemutatása

„A látogatóközpont háziállatairól bővebben, etetésük kb. 1,5 km túra az őszi tanösvényen. Érkezés után – tiszta égbolt esetén csillagászati megfigyelés.” – így hív szombati programra a dévaványai Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközponthoz a Körös-Maros Nemzeti Park.